Soprana Paula Iancic, câștigătoarea Marelui Trofeu “Regele Mihai I”

Paula-Iancic-Facebook
Paula-Iancic-Facebook

Soprana Paula Iancic, absolventă a Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, a câștigat Marele Trofeu “Regele Mihai I”, în cadrul celei de-a treia ediții a valoroasei L’Assoluta Virginia Zeani Royal Voice Competition.

Artiști din 31 de țări au concurat, în cadrul celei de-a treia ediții a prestigiosului “L’Assoluta Virginia Zeani Royal Voice Competition”, pentru Marele Trofeu, care poartă amprenta Regelui Mihai I și a Casei Regale a României. Laureații au fost selectați de o comisie internațională din care fac parte directori ai celor mai importante teatre din Europa și Rusia.

Primul loc a fost ocupat de soprana Nadia Cerchez, absolventă a Academiei de Muzică, Artele Spectacolului și Arte Plastice din Chișinău, alături de doi absolvenți ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, mezzosoprana Florentina Soare, care au obținut Premiul II și tenorul George Ionuț Vârban (Premiul III).  

Paula Iancic este colaboratoare a operelor din Cluj, Iași și Timișoara, a Orchestrei de Stat București, a Filarmonicii de Stat Arad sau a Filarmonicii din Cluj-Napoca. 

Tinerii artiști laureați ai acestei ediții vor cânta, la Cluj-Napoca, alături de una dintre cele mai importante soprane ale operei internaționale, ovaționată pe toate scenele lumii pentru marile roluri din repertoriul liric. Nelly Miricioiu, un „rar fenomen vocal al acestui secol” – așa cum a numit-o critica internațională -, strălucitoare la Covent Garden Royal Opera House, Metropolitan Opera din New York sau Scala din Milano, a fost aplaudată alături de marile voci ale operei mondiale, de la José Carreras sau José Cura, la Plácido Domingo.

Parte din suita manifestărilor culturale prilejuite de cea de-a treia ediție a Festivalului Regal de Operă “Virginia Zeani”, concertul va avea loc joi, 6 iunie, de la ora 19.00, la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Dirijorul este Vladimir Lungu. Colaborator al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, profesor la Conservatorul de Stat “Dokuz Eylül” din Izmir și colaborator permanent al Operei de Stat din Izmir, muzicianul de origine basarabeană Vladimir Lungu a lucrat, de-a lungul timpului, cu diverse personalităţi de prim rang ale lumii artistice internaționale, de la tenorul și dirijorul argentinian José Cura, la violonistul american de origine rusă Alexander Markov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel