SONDAJ Sibiu: 21% dintre elevii claselor a XII-a consumă droguri

Droguri
Droguri

Adela-Maria Muntean, pefectil Sibiului, a dclarat, sâmbătă că,  potrivit unui studiu realizat în 2016 de Agenţia Naţională Antidrog,  21% din adolescenţii de clasa a XII-a se droghează.

'Consumul de droguri a devenit o problemă socială gravă atât în România, cât şi în judeţul Sibiu. Alarmant este faptul că numărul consumatorilor de droguri creşte, dar şi mai alarmant - consumatorii de droguri încep să fie la o vârstă tot mai fragedă. Avem consumatori de droguri de 14 ani, care probabil din teribilism, din curiozitate, din diverse probleme, din anturaj, fără să-şi dea seama de efectele consumului, practică acest consum de droguri.

Trebuie să intervenim. (...) Urmare a unui studiu al Centrului Antidrog Sibiu, am constatat că un procent de 21% din adolescenţii claselor a XII-a consumă droguri, ceea ce este alarmant', a spus prefectul Adela-Maria Muntean, într-o conferinţă de presă.

Realitatea poate fi şi mai îngrijorătoare decât o arată statistica, a precizat sâmbătă, Cristina Braşovan de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba. În judeţul Sibiu au fost găsiţi copii de doar nouă ani, care au recunoscut consumul de tutun, alcool sau droguri. 'Consumul de droguri şi la nivelul judeţului a devenit un fenomen. (...) Este primul studiu realizat de Agenţia Naţională la nivel de judeţ. (...) Un procent de 42,8 % au experimentat cel puţin o dată fumatul, ceea ce înseamnă că ei au început chiar mai devreme. Şi aici cred că vârsta e undeva sub 12 ani.

[citeste si]

Vorbeam de o vârstă de 14 ani la care se iniţiază consumul de droguri, pot să vă spun că au fost declarate iniţieri ale consumului de tutun, alcool sau droguri chiar la 9 ani, ceea ce este cu adevărat îngrijorător. (...) La clasa a XII-a este cel mai mare nivel de consum pe toate substanţele', a explicat Cristina Braşovan. Cei mai mulţi liceeni din judeţul Sibiu, care se droghează, consumă canabis, în procent de 11%. Cristina Braşovan susţine că ecstasy este al treilea cel mai consumat drog la Sibiu, mai ales în facultăţi, cluburi şi la festivalurile de muzică. Un procent de 12% din liceenii din judeţul Sibiu au recunoscut că s-au drogat cel puţin o dată în viaţă, mai mult de jumătate au fumat cel puţin o dată şi majoritatea, peste 90% au băut alcool cel puţin o dată, potrivit unui studiu al Agenţiei Naţionale Antidrog, realizat în 2016 pe un eşantion de 726 de elevi şi prezentat sâmbătă.

'Majoritatea adolescenţilor (92%) au consumat băuturi alcoolice cel puţin o dată în viaţă, mai mult de jumătate (57%) au fumat cel puţin o dată în viaţă, mai mult de jumătate (53%) au consumat alcool în exces, ajungând la starea de ebrietate, 12% dintre elevi au consumat cel puţin o dată în viaţă droguri ilicite şi/sau NSP şi/ sau tranchilizante/ sedative fără prescripţie medicală şi/sau inhalanţi şi/sau steroizi anabolizanţi, iar 2% au consumat cel puţin o dată în viaţă alcool cu medicamente', sunt concluziile studiului Agenţiei Naţionale Antidrog realizat în judeţul Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel