Sondaj-referendum la Chișinău pentru Unire

Organizatorii Marii Adunări Centenare din Chișinău au anunțat organizarea unui sondaj care să releveze gradul de favorabilitate al Unirii între locuitorii capitalei Republicii Moldova.

Cercetarea sociologică urmează să fie întreprinsă de instituția non-guvernamentală Centrul Social-Politic European (CSPE) din Chișinău și se va derula în perioada 1-14 aprilie, așa cum a fost anunțat într-o conferință de presă organizată în Chișinău la mijlocul săptămânii trecute.

Sondajul se adresează întregii populații a Chișinăului, invitată să se pronunțe cu privire la oportunitatea Unirii, fie completând o fișă tipărită, fie un formular online. Participanții au de optat între două variante posibile de răspuns - "Da" sau "Nu" -la întrebarea "Sunteți de accord cu Unirea Republicii Moldova cu România?".

Este prima acțiune de acest gen care vizează să afle procentajele reale ale susținerii unionismului în rândul locuitorilor capitalei moldovenești și constituie un exercițiu civic care pune la încercare maturitatea democrației de peste Prut.

[citeste si]

Din a doua jumătate a lunii aprilie, cercetarea urmează să fie extinsă de CSPE la nivelul întregii țări, de această dată prin sondaje sociologice efectuate pe eșantioane reprezentative de alegători cu drept de vot. Eșantionarea de tip stratificat la nivelul populației dintre Prut și Nistru se bazează pe cifrele puse de dispoziție de Biroul de Statistică al Moldovei. Rezultatele finale sunt așteptate să fie date publicității la începutul acestei veri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel