Sondaj realizat de UDMR. 42% dintre etnicii maghiari…

UDMR a realizat un sondaj în județul Covasna, în peste zece mii de familii. Rezultatele le-a dat marți publicității. 

Potrivit rezultatelor sondajului, date marţi publicităţii, majoritatea etnicilor maghiari au solicitat cetăţenie maghiară din considerente identitare, dar şi pentru anumite avantaje, cum ar fi posibilitatea de a călători, a munci şi a studia mai lesne în străinătate.

Sondajul a fost realizat în peste 10.000 de familii din oraşele Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt şi Covasna, iar 42% dintre intervievaţi au declarat că au solicitat şi au primit cetăţenie maghiară, 4% au solicitat, dar încă nu au primit, 26% au intenţia de a solicita anul acesta sau în viitorul apropiat, iar ceilalţi nu au de gând să solicite dubla cetăţenie. Ponderea cea mai mare în rândul celor care au cerut cetăţenie maghiară o deţin tinerii cu studii superioare, iar cea mai mică persoanele peste 74 de ani.

"La întrebarea de ce au cerut cetăţenie maghiară, 88% au răspuns pentru că sunt maghiari, deci e o chestiune ce ţine de identitatea naţională, alţii au spus că vor să muncească în străinătate, să studieze sau pentru a călători, iar cu un paşaport maghiar au mai puţin disconfort decât cu un paşaport românesc. Doar 4% au spus că vor să emigreze şi îi avantajează cetăţenia maghiară (...) 65% dintre cei care nu doresc cetăţenie maghiară spun că sunt maghiari şi fără cetăţenie, alţii spun că procesul birocratic e complicat sau că nu au intenţia de a se muta în Ungaria", a declarat preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care este şi primar al municipiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel