SONDAJ PROTESTE. Paradox major: Ieșim din democrație

PROTESTE OUG 13/2017
PROTESTE OUG 13/2017

Centrul de Studii în Idei Politice a realizat un sondaj printre protestatarii din Piața Victoriei. 

Potrivit rezultatelor sondajului, majoritatea celor prezenți în Piața Victoriei au până-n 45 de ani și au studii superioare. 

83% dintre cei chestionați au spus că au mers la vot la alegerile parlamentare. Dintre ei, cei mai mulți se poziționează ideologic de centru și de dreapta.

Centrul de Studii în Idei Politice a realizat două studii și urmează să mai aplice și alte metode de cercetare, cum sunt focus-grupurile. 

Un alt doilea sondaj a fost realizat în seara zilei de 12 februarie, la 7 zile distanță de primul. 117 persoane au răspuns la această a doua cercetare. Majoritatea și-au declarat simpatia pentru USR și PNL. Valentin Q. Nicolescu, coordonator proiect, a afirmat în emisiunea ”News Magazine”, că ”uriașa majoritate a celor care sunt acolo- n.r. în Piața Universității- au spus că au votat cu USR și PNL”.

”Dacă protestatarii din Piață au votat și nu le-a ieșit votul și acum ies să protesteze din cauza asta, înseamnă că ieșim din democrație” a spus jurnalistul Val Vîlcu. 

Alte rezultate ale cercetării

Aceleași sondaj mai arată că 37% dintre protestatari au ieșit în stradă și după tragedia de la Colectiv. 16% au participat la protestul pentru Roșia Montană. Ei s-au informat de la televiziuni, Facebook și presa online.  În ceea ce privește încrederea în instituțiile statului, ei pun pe primul loc DNA, urmată de Președinția și de Cetățeni. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel