EXCLUSIV  Sondaj prezidențiale, rezultat vot. Procente explozive

SONDAJ prezidențiale, rezultat vot. Procente explozive Înainte de anul electoral 2019, se iau decizii. Partidele se poziționează, se aliază, se distanțează. Au loc tensiuni pe scena politică care anunță un an electoral extrem de agitat. 

SONDAJ prezidențiale, rezultat vot. Procente explozive În acest moment, știm că președintele Klaus Iohannis mai vrea un mandat, așa cum a anunțat. Dacian Cioloș se vede câștigător și deja așezat pe scaunul de la Cotroceni. PSD aplică aceeași tactică: anunțul de ultim moment al numelui candidatului. Călin Popescu Tăriceanu, de asemenea, va candida. Ar fi un motor pentru ALDE, iar colegii săi din partid nu-și pot închui o altă variantă. 

DCNews a realizat un sondaj în contextul asezărilor de pe scena politică. 

SONDAJ prezidențiale, rezultat vot. Procente explozive La sondaj au răspuns 34.035 de cititori. Voturile stau în felul următor, după cum arată și graficul de mai jos: Klaus Iohannis: 24,34% (8.285 de voturi). Președintele e aproape la egalitate cu ”un candidat PSD”: 24,14% (8217 voturi). Lipsa unui nume din partea PSD generează o lipsă de hotătâre a celor ce votează. Prin urmare, electoratul fidel PSD bizează ”candidatul PSD”, cei care vor să-și pună ștampila pe politician așteaptă anunțul.

Pe de altă parte, îl avem și pe Dacian Cioloș, care probabil va fi susținut și de USR la prezidențiale și care ia voturi și de la Klaus Iohannis. Spre acesta au mers 3.642 de voturi, respectiv 10,70%. Procentul e unul scăzut având în vedere că sondajul e realizat în mediul online și că Dacian Cioloș are tocmai această putere, a Facebook-ului. Cu toate acestea, se pare că, deși în spațiul public o parte a electoratului pare că și-ar pune speranțele în Dacian Cioloș, cuvintele nu se transformă în voturi. 

SONDAJ prezidențiale, rezultat vot. Procente explozive Cel mai votat este Călin Popescu Tăriceanu, președinte ALDE și al Senatului. 40,81% din voturi au mers spre liderul ALDE, reprezentând 13.891 de voturi. Este un procent important ce a mers spre liderul ALDE, simpatizat și de electoratul USL, dar și de electoratul PSD, cu atât mai mult cu cât în spațiul public s-a vorbit despre susținerea lui Călin Popescu Tăriceanu la prezidențiale de către alianța PSD - ALDE. Totodată, cei care au votat pot aprecia poziția mereu fermă a lui Călin Popescu Tăriceanu cu privire la subiecte de interes pentru societate. 

Chiar și așa, sondajul DCNews arată în turul doi candidații Călin Popescu Tăriceanu și, în funcție de numele candidatului PSD, Klaus Iohannis sau varianta social-democraților. 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel