Urmărește emisiunea live


Sondaj INSCOP. Ce se întâmplă după șase luni de la alegerile prezidențiale

Dacă după alegerile prezidențiale din 2014, a fost înregistrată în sondaje o schimbare bruscă de percepție asupra direcției României, la șase luni de la schimbarea președintelui entuziasmul scade. 

Ultimul sondaj INSCOP arată un viraj brusc cu privire la drumul țării noastre, care, însă, începe să revină la situația dinainte de alegerile prezidențiale 2014. Dacă în luna decembrie, după alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte, oamenii și-au schimbat brusc viziunea asupra țării, diferența începe să se reducă.

În octombrie 2014, 68% dintre respondenți vedeau România pe direcția greșită. 24% vedeau o direcție bună. Aceasta era tendința încă din luna ianuarie 2014. Brusc, în decembrie 2014, 56% vedeau o direcție bună a României și 31% o direcție greșită. În sondajul realizat în luna aprilie, 50% văd o direcție bună și 36% o direcție greșită. În decembrie 2014 a crescut și numărul nehotărâților. Dacă în octombrie 2014, 7% nu știau să aprecieze dacă direcția României este bună sau rea, în aprilie 2015, 13,2% nu știu sau nu răspund. 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel