Sondaj FULGER: Oprah Winfrey pentru Casa Albă

Oprah Winfrey este apreciată de majoritatea americanilor, însă ei nu doresc să o vadă în cursa pentru Casa Albă, potrivit unui sondaj.

Ideea că Oprah Winfrey ar putea să candideze la preşedinţia Statelor Unite s-a răspândit rapid după gala Globurilor de Aur. Dar oare doresc americanii ca vedeta de televiziune să le fie preşedinte? Deşi majoritatea o apreciază şi cred că ar putea să-l învingă pe Donald Trump, ei nu doresc să o vadă în cursa pentru Casa Albă, potrivit unui sondaj, relatează vineri France Presse.

Conform acestei anchete sociologice realizate între luni şi miercuri pe un eşantion de 1.350 de adulţi de către Institutul Marist Poll pentru postul public de radio NPR, 64% dintre americani au o opinie favorabilă faţă de această instituţie a televiziunii americane care este "Oprah", devenită celebră în special după ce difuzat, timp de decenii, confidenţele unor celebrităţi din întregul spectru cultural.

Un american din doi (50%) afirmă chiar că este gata să voteze pentru Oprah, dacă alegerile prezidenţiale ar avea loc acum, faţă de doar 39% pentru Donald Trump.

Procent mic pentru 2020

Dar, oricât de populară este actriţa şi femeia de afaceri de 63 de ani, doar 35% dintre americani doresc să o vadă în campania electorală din 2020. Chiar şi din rândul democraţilor, doar 47% dintre aceştia doresc ca această miliardară să candideze, faţă de 15% dintre republicani.

Acest sondaj este primul realizat după ceremonia de decernare a premiilor pentru film şi televiziune Globurile de Aur, desfăşurată la 7 ianuarie şi care a reaprins vechile zvonuri despre o eventuală candidatură a lui Oprah.

În faţa unui public entuziasmat, cea care a fost prima femeie de culoare care a intrat în televiziune a rostit un discurs vibrant, anunţând sosirea unor "zori noi" pentru femeile şi tinerele abuzate de bărbaţi.

Globul de Aur pentru întreaga carieră

Unele surse apropiate vedetei au spus apoi că aceasta "se gândeşte serios" la o candidatură la preşedinţie, chiar dacă alţii au denunţat un bonus din ce în ce mai mare acordat faimei.

Oprah Winfrey a devenit duminică seară prima femeie de culoare care a primit un Glob de Aur pentru întreaga activitate. Actriţă, producătoare de filme şi de televiziune şi managerul propriului post de televiziune (OWN), Winfrey, 63 de ani, a fost răsplătită pentru faptul că este un model pentru femei şi o persoană care a promovat personaje feminine puternice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel