EXCLUSIV  Sondaj DCNews 25 februarie. PRM-PRU trec pragul electoral

Sondaj
Sondaj

Cel de-al treilea sondaj DCNews a fost realizat în 25 februarie, când cititorii site-ului au putut vota online partidele pe care le sprijină la alegerile europarlamentare.

Participarea la vot a fost mai mare decât la sondajul precedent. Și-au exprimat opțiunile 25.907 cititori (față de votul din 18 februarie, când au răspuns 21.975 de cititori întrebării puse de site-ul DCNews).

Pe lista partidelor a fost introdusă și alianța PRM-PRU, renunțându-se la varianta Alt partid, care întrunise circa 8 la sută din voturi, în sondajele precedente. Alianța este constituită recent. Cele două formațiuni ”naționaliste”  au decis să prezinte liste comune la alegerile europarlamentare în luna ianuarie. Deși nu au început încă o campanie de promovare a programului politic, mesajul este, în linii mari, cunsocut.

PRM a fost fondat de liderul naționalist Corneliu Vadim Tudor și a trecut printr-o serie de crize după moartea liderului său. PRU activează din anul 2015, când a fost lansat de Bogdan Diaconu. La alegerile din 2016, când s-a alăturat PRU și Sebastian Ghiță, nu a reușit să treacă pragul electoral.

PNL, scor-dezastru, sub ProRomânia 

Potrivit cititorilor DCNews, alianța PRM-PRU ar urma să intre în Parlamentul European. La nivel național, PRM-PRU înregistrează un scor de 6,4 procente, cu un vârf în Muntenia, de aproape 9 procente, și un minim în Transilvania (1,6%).

Clasamentul pe partide este: PSD pe primul loc (43%), ALDE pe poziția a doua (17%), urmat de USR-PLUS (14,4%) și ProRomânia (8 procente), iar PNL are doar 7,6% din opțiuni.

De remarcat că USR-PLUS are un scor mai mare cu 6 puncte procentuale în Transilvania, față de Muntenia, în vreme ce PSD are o diferență de 10 puncte procentuale, cu un vârf în Muntenia și un minim în Ardeal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel