Sondaj CSCI: Iohannis și Ponta, în cursa de încredere, după tragedia din Colectiv

Elena Badea / 06 noi 2015 / 15:28

Ultimul sondaj CSCI arată câtă încredere au românii în personalitățile politice, după tragedia din clubul bucureștean Colectiv. 

Aproape jumătate (49%) dintre români îi acordă preşedintelui Klaus Iohannis cea mai multă încredere, el fiind urmat de Victor Ponta cu 39% şi Călin Popescu-Tăriceanu cu 35%, relevă un sondaj CSCI, transmis vineri Agerpres.

Topul încrederii este completat de Rovana Plumb (30%), Liviu Dragnea (24%), Monica Macovei (24%), Mihai Răzvan Ungureanu (23%), Traian Băsescu (17%), Alina Gorghiu (10%).

"Chiar dacă este în scădere, de la 52% în octombrie, Iohannis rămâne pe prima poziţie în top, cu 49%, în timp ce încrederea în Victor Ponta creşte de la 36% în octombrie la 39% în noiembrie", relevă concluziile sondajului.

Ce spun românii despre starea economiei sub guvernarea Ponta

Potrivit cercetării sociologice, numărul românilor care consideră că în guvernarea Ponta starea economiei s-a îmbunătăţit a crescut cu 7 procente, de la 41% (octombrie) la 48% (noiembrie), 22% dintre respondenţi fiind de părere că starea economiei s-a înrăutăţit. În ceea ce priveşte direcţia spre care se îndreaptă România, numărul românilor care consideră că, în momentul de faţă, ţara se îndreaptă într-o direcţie bună a scăzut de la 42% în luna octombrie la 40% în noiembrie, 55% dintre cei intervievaţi apreciind că direcţia spre care ţara se îndreaptă este una greşită.

Sondajul a fost realizat în perioada 2 - 4 noiembrie, pe un eşantion naţional format din 992 de persoane adulte, având o eroare tolerată de 3,2%, la un nivel de probabilitate de 95%. 

Citește și: SONDAJ CSCI. Românii spun cine sunt vinovații tragediei de la Colectiv