Sondaj CSCI: 70% dintre respondenți consideră că Ponta a dominat dezbaterea, Iohannis - 30%

70% dintre persoanele chestionate care au urmărit emisiunea de la Realitatea TV de marți seara consideră că Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC, este câștigătorul dezbaterii electorale. Restul de 30% dintre respondenți susțin că acela care ar fi dominat discuțiile este Klaus Iohannis, candidatul ACL, arată un sondaj CSCI, remis marți AGERPRES.

Sondajul a fost realizat în primele 60 de minute ale emisiunii, pe un eșantion de 400 de interviuri cu persoane care au urmărit dezbaterea de la Realitatea TV, eroarea tolerată fiind 4,9%, la un nivel de probabilitate de 0,95.

Cercetarea s-a făcut la nivel național pe populație adultă, neinstituționalizată, folosind metoda CATI.

 

Surpriza vine însă din măsurarea percepţiei votanţilor lui Klaus Iohannis. Peste jumătate (55%) dintre cei care l-au votat pe candidatul ACL pe 2 noiembrie consideră că Ponta a fost mai bun decât propriul lor candidat în dezbaterea prezidenţială. O altă surpriză de proporţii vine dinspre Ardeal, regiune unde mai bine de jumătate dintre ardeleni (58%) consideră că Ponta a câştigat confruntarea în faţa lui Iohannis. Lovitura de graţie este primită de Iohannis de la electoratul tânăr (18-35 de ani), care consideră de asemenea că Ponta a fost mai bun decât Iohannis la confruntarea de aseară de la Realitatea TV.

Citește și: DEZBATERE ELECTORALĂ VICTOR PONTA - KLAUS IOHANNIS. Sociologul Marius Pieleanu a analizat confruntarea prezidențială: Cine este marele câștigător. Cine nu are nicio bilă albă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel