EXCLUSIV  SONDAJ candidat prezidențiale. Surpriză! Cine intră în turul doi

DCNews a realizat un sondaj cu privire la șansele candidaților la prezidențiale. 

În contextul strategiilor politice, candidaților anunțați din timp, a celor care încă oscilează, dar și a candidaților ținuți la secret, DCNews a realizat un sondaj cu mai multe variante, care să răspundă la întrebarea ”Alegeri prezidențiale 2019: Pe cine ați vota?”. 

Cititorii DCNews care au răspuns sondajului au primit mai multe variante de răspuns: ”candidat PSD-ALDE”, ”candidat PSD”, ”candidat al Opoziției”, ”candidat surpriză”. 

Strategia PSD

În contextul în care chiar liderul PSD, Liviu Dragnea, a vorbit în spațiul public despre varianta unui candidat la prezidențiale comun cu ALDE, se pare că și cititorii noștri susțin această variantă, pe care au votat-o majoritar, ei preferând, mai degrabă, un candidat PSD-ALDE, decât unul PSD. Acesta poate fi și un semnal al electoratului, care, după președinții dați de liberali, doresc să sporească șansele unui președinte social-democrat. Și sociologii au transmis că un candidat PSD-ALDE ar putea să atragă voturi și din electoratul liberalilor. Dacă ne uităm la rezultat, pentru PSD șansele sunt mari: 38,21% au votat pentru un candidat comun PSD-ALDE și 13,48% pentru un candidat PSD, ceea ce ar însemna pentru PSD peste 50% din voturi. 

Candidatul surpriză

Surpriza de pe locul al doilea nu este un candidat al Opoziției (21,51%), ci un candidat surpriză, o figură nouă pe scena politică. Prin urmare, dacă anul acesta apare o nouă figură, un candidat nou, necunoscut până acum de publicul larg, ar putea reuși să câștige votul electoratului și chiar să ajungă în al doilea tur: 26,81%. 

Sondaj nu este reprezentativ pentru întreaga țară, este realizat online și reprezentativ pentru cititorii DCNews. Chiar și așa, este un număr impresionant de voturi, respectiv 60.604. 

(w670)

Vezi și: OUG complet de judecată. Bolcaș: E o mare problemă! Toader nu a scos niciun cuvânt

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel