Sondaj AVANGARDE. Pieleanu, informații despre justiţie, partide politice şi educaţie

Antena 3, joi seară, prezintă un sondaj în premieră naţională. Sunt abordare teme cruciale, precum justiţia şi educaţia.

Sociologul Marius Pieleanu a prezentat un sondaj în emisiunea Punctul de întâlnire, realizată de Radu Tudor, la Antena 3, pe tema Ce vrea cu adevărat populația României?.

Aşadar, potrivit sondajului, 64% dintre persoanele intervievate consideră că pentru fiecare materie trebuie să existe o singură variantă de manual editat şi tipărit de stat.

Consideraţi că ar fi bine ca orice angajat de la stat să fie obligat să se prezinte în faţa unei comisii parlamentare de anchetă pentru a fi audiat în legătură cu anumite evenimente de interes public? - a fost una dintre întrebări. Da au spus peste jumătate dintre cei care au făcut parte din sondaj.

(w670)

În altă ordine de idei, 38% consideră că "orice cetăţean român, indiferent de locul de muncă, ar trebui să se prezinte în faţa unei comisii parlamentare de anchetă pentru a fi audiat în legătură cu anumite evenimente de interes public".

 (w670)

La întrebarea "care consideraţi că ar fi o pedeapsă meritată pentru o persoană care refuză să se prezinte în faţa unei comisii parlamentare de anchetă", cei mai mulţi au răspuns "interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie în Statul Român pentru o perioadă de timp".

 (w670)

Cei care au făcut parte din sondaj au răspuns şi la următoarea întrebare: consideraţi că o persoană care depune o mărturie dovedită ca fiind mincinoasă în faţa unei comisii parlamentare de anchetă ar trebui să răspundă penal? Cu o majoritate covârşitoare, s-a răspuns "da". "Nu” au spus doar 16%, 12 nu au putut aprecia, în timp ce 1% nu au răspuns.

La întrebarea "Procurorii şefi ai DNA şi ai Parchetului Genral să fie numiţi de procurori din Consiliul Superior al Magistraturii şi nu de către preşedintele României aşa cum se întâmplă până în prezent?", s-au înregistrat următoarele răspunsuri:

  • Mai degrabă de acord – 49
  • Mai degrabă împotrivă – 30
  • Nu ştiu – 20
  • Nu răspund -1

[citeste si]

Mai departe, la întrebarea "Vârsta minimă pentru a deveni procuror sau judecător să fie de 30 de ani şi să fie necesară o experienţă de minim cinci ani în activităţi juridice?", românii au răspuns astfel:

  • Mai degrabă de acord – 77
  • Mai degrabă împotrivă – 13
  • Nu ştiu – 9
  • Nu răspund -1

Conform sondajului, 82% dintre cei intervievaţi sunt "mai degrabă de acord" ca „judecătorii/procurorii ale căror erori judiciare sunt constatate de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului să răspundă financiar pentru acestea".

Cum arată clasamentul partidelor politice

De asemenea, românii au fost întrebaţi, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cu ce partid politic ar vota.

Rezultatele arată astfel: PSD - 46%; PNL - 27%; ALDE – 7%; USR - 6%; UDMR - 6%; PMP - 4 %; PRM - 2 %; Alte partide - 2 %. 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel