SONDAJ AVANGARDE de ULTIMĂ ORĂ. Marius Pieleanu, PRECIZĂRI

Marius Pieleanu
Marius Pieleanu

Sociologul Marius Pieleanu, directorul Avangarde, a prezentat, la Antena 3, în emisiunea "Punctul de întâlnire cu Radu Tudor" rezultatele unui sondaj important, realizat la o comandă externă, "de peste ocean". 

Românii ar alege, potrivit sondajului, axa Londra - Washington mai degrabă în fața celei Berlin - Paris. Cei mai mulți, 38% ar înclina spre prima variantă a "visului american". 26% merg spre Berlin - Paris. 12% ar alege ambele variante. 24% n-au bifat o opțiune, fiind nehotărâți. 

"Românii spun că axa Londra - Washington este cea mai nimerită pentru strategia de politică de externă de viitor a țării noastre" subliniază Marius Pieleanu. Sociologul a adăugat că "românii rămân în continuare cei mai pro-europeni din această regiune a Europei". 

(w670)

Același sondaj mai arată că românii consideră, într-o proporție uriașă de 55% că SUA reprezintă cel mai puternic stat din lume. 15% indică China. 6% merg spre Rusia, 4% Germania, 1 % Israel. 15% sunt nehotărâți. 

(w670)

"Evident, aici SUA au un scor net superior poziției a doua. Interesant că dintre țările membre UE nu e niciuna în primele trei, apare Germania pe 4, dar cu o pondere foarte mică" a subliniat sociologul Marius Pieleanu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel