EXCLUSIV  Sondaj alegeri europarlamentare 2019 ora 15.00

Alegeri Prezidențiale 2019/ Foto Agerpres
Alegeri Prezidențiale 2019/ Foto Agerpres

DC News vă prezintă un sondaj cu cifrele momentului la alegerile europarlamentare 2019. Sunt date colectate până la ora 15.00.

Vorbim despre un sondaj realizat cu datele strânse până la ora 15.00. Acesta nu este Exit Poll!

Iată cum arată cifrele momentului la alegerile din 26 mai 2019:

PSD a strâns 28%, USR - PLUS 25%, PNL 24%, Pro România 5%, PMP 5%, ALDE 4%. Menționăm că nu sunt măsurate rezultatele de la Secțiile din diaspora unde sunt așteptați votanții USR.

Dcnews este în măsura să vă prezinte acest sondaj, făcut de o casă de sondaje. Menționăm ca acestea sunt făcute prin metoda CATI. Nu reprezintă un Exit Poll.


Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi, duminică, la urne pentru a-i desemna pe cei 33 de reprezentanţi ai României în Parlamentul European, dar şi pentru a vota la referendumul consultativ convocat de Klaus Iohannis.

Alegătorii vor primi trei buletine - unul pentru alegerile europarlamentare şi două pentru referendum. Introducerea unui buletin de vot în altă urnă decât cea destinată nu atrage nulitatea acestuia. Alegătorii votează în aceleaşi secţii, în acelaşi interval de timp, între orele 7,00 - 21,00, cu aceleaşi ştampile cu menţiunea 'VOTAT', pe buletine de vot separate - unul pentru alegerile europarlamentare şi câte unul pentru fiecare întrebare a referendumului.

La referendum, cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin 'Da' sau 'Nu' cu privire la următoarele întrebări:

1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?

2. Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?.

Potrivit art. 5 din Legea 3/2000, cu modificările şi completările ulterioare, referendumul este validat dacă la consultare participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.

În secţia de votare vor fi instalate trei urne de vot, câte una pentru fiecare buletin. Alegătorul poate să voteze pentru un singur tip de scrutin sau pentru amândouă. El prezintă operatorului de calculator actul de identitate şi precizează pentru ce tip de scrutin doreşte să voteze.

Prezenţa la vot va fi consemnată pe liste electorale distincte pentru cele două tipuri de scrutin

Pe actul de identitate se va aplica o singură dată ştampila cu menţiunea 'VOTAT' şi data scrutinului sau, după caz, un singur timbru autocolant cu menţiunea 'VOTAT' şi data scrutinului.

13 formaţiuni politice şi 3 candidaţi independenţi - în cursa electorală pentru un loc în Parlamentul European

În confruntarea electorală au intrat candidaţi din partea PSD, Alianţa 2020 USR PLUS, Partidul Pro România, UDMR, PNL, ALDE, Partidul PRODEMO, PMP, Partidul Socialist Român, Partidul Social Democrat Independent, Partidul România Unită, UNPR, Blocul Unităţii Naţionale - BUN. În competiţie sunt şi trei candidaţi independenţi - Gregoriana-Carmen Tudoran, George Nicolae Simion şi Peter Costea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel