Sonda de gaze de la Moftinu Mare, 20 de zile de coşmar

foto: IGSU / facebook
foto: IGSU / facebook

Sonda de gaze de la Moftinu Mare, judeţul Satu Mare, a fost închisă după 20 de zile.

Sonda de gaze din localitatea sătmăreană Moftinu Mare a fost închisă după 20 de zile de la izbucnirea incendiului, a anunţat sâmbătă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Someş' Satu Mare, într-un comunicat de presă transmis Agerpres.

"La sfârşitul celei de-a douăzecea zile de la izbucnirea incendiului la sonda de gaz de la Moftinu Mare, intervenţia pentru captarea în siguranţă a gazului şi închiderea sondei a fost finalizată. Această misiune de amploare, desfăşurată sub comanda integrată a inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, a presupus, pe tot parcursul ei, coordonarea a două componente - cea de intervenţie în vederea închiderii sondei, pe de o parte şi cea de asigurare a protecţiei personalului şi utilajelor care au acţionat la faţa locului, pe de altă parte", precizează ISU.

Pe parcursul celor 20 de zile, pe amplasamentul sondei de gaz au acţionat pompieri din opt inspectorate judeţene: ISU Bihor cu 77 pompieri, ISU Bistriţa-Năsăud cu 15 pompieri, ISU Cluj cu 5 pompieri, ISU Maramureş cu 44 pompieri, ISU Mureş cu 7 pompieri, ISU Sălaj cu 60 pompieri, ISU Timiş cu 42 pompieri, iar ISU Satu Mare cu o medie zilnică de 45 de pompieri. Incendiul la sonda din Moftinu Mare a fost anunţat în 18 decembrie. Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), col. Daniel Dragne, a declarat că incendiul nu a fost stins iniţial deoarece gazele care ies din sol ar putea duce la formarea de 'amestecuri explozive' ce s-ar putea deplasa înspre localităţi, optându-se pentru arderea acestora până la găsirea unei soluţii pentru captare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel