Somn, beneficii pe care ar trebui să le cunoști

Beneficiile somnului sunt uriașe.

Atunci când nu dormi bine, ziua care urmează nu este una foarte bună, deoarece o persoană epuizată nu este o persoană fericită. Cercetătorii au constatat o corelație directă între calitatea somnului și fericirea generală. Atunci când dormi bine, ai o motivație crescută și ești mai creativ.  

Te vei concentra mai ușor

Orice persoană care s-a confruntat cu o odihnă inadecvată știe cât de greu este să se concentreze. Când mintea nu este odihnită pe deplin, începe să încetinească, iar atenția îți este distrasă cu ușurință. Nu ar trebui să iei niciodată decizii importante după o noapte proastă, deoarece nu vei beneficia de atenția completă a creierului.

Memorie

Atunci când dormi, creierul procesează momentele și experiențele din ziua respectivă. Bucăți de informații sunt puse împreună pentru a face conexiuni și rezolva probleme, ajutându-te să-ți îmbunătățești performanțele din ziua următoare.  

Stimulezi construcția musculară sănătoasă

Există un motiv pentru care sportivii se concentrează pe un somn odihnitor. Dacă nu dormi bine, mușchii au de suferit. Atunci când dormi, corpul intră într-o stare anabolică și vindecă leziunile celulelor și țesuturilor. Sunt activați hormonii de creștere, care joacă un rol semnificativ în reproducerea și regenerarea celulelor din organism, notează eva.ro. Cu alte cuvinte, corpul este capabil să repare prejudiciul adus mușchilor în timpul zilei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel