Soluţia neobișnuită pentru stoparea diabetului zaharat

Mai multe persoane care sufereau de ani buni de diabet zaharat sau care se aflau în faza de prediabet au scăpat de această boală.

Acest lucru s-a produs după o operație de micşorare a stomacului. Medicii spun că rezultatele apar în peste 90% din cazuri, chiar din primele săptămâni de după intervenţie.

Marian Teodorescu, zis şi Dom' Profesor vorbește despre ce s-a întâmplat în decembrie anul trecut: „Doctorul m-a întrebat dacă am diabet şi când a aflat că sunt insulino-dependent, mi-a explicat de ce trebuie să mă operez neapărat. Auzind că sunt şanse uriaşe să scap de diabet, nici măcar n-am comentat", a povestit bărbatul. Era o veste incredibilă. Suferea de diabet de aproape opt ani, iar de patru ani făcea tratament cu insulină, scrie adevarul.ro.

"Ceea ce a contat cel mai mult a fost că în două săptămâni, de la o glicemie de 180-200, cât aveam în mod constant cu tratament, ajunsesem să am 80-85, fără insulină. Pentru mine a fost un miracol. Vă spun sincer", a subliniat el.

Remisia diabetulului zaharat cu ajutorul chirurgiei bariatrice nu este o noutate absolută. Există studii care au probat eficienţa acestei soluţii medicale. Cel mai amplu de acest fel se numeşte SOS (Swedish Obese Subjects – Subiecţi Obezi Suedezi). Cercetătorii suedezi au urmărit timp de 20 de ani starea de sănătate a 4.047 de persoane obeze, observând o creştere semnificativă a speranţei de viaţă în rândul pacienţilor care şi-au micşorat stomacul, comparativ cu cei care nu au beneficiat de această intervenţie, tocmai datorită evitării complicaţiilor asociate diabetului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel