Solicitarea lui Corlățean pentru Kerry, în cadrul întâlnirii din SUA

Foto: tituscorlatean.ro
Foto: tituscorlatean.ro

Ministrul de Externe Titus Corlățean a avut o discuție cu secretarul de stat american, John Kerry, miercuri, la Washington, prilej cu care diplomatul român a solicitat accelerarea demersurilor pentru numirea unui nou ambasador SUA la București.

Corlățean s-a întâlnit cu Kerry în marja "Conferinţei Toward a Europe whole and free", organizată de Consiliul Atlantic al SUA (ACUS), eveniment la care au participat mai mulți miniştri de externe şi ai apărării din state membre NATO şi aspirante.

Conform unui comunicat de presă remis DC News de către MAE, în cadrul discuţiei dintre cei doi demnitari, a fost abordată pe scurt tematica Parteneriatului Strategic cu SUA, respectiv evoluţiile din Europa de Est, cu referire la Republica Moldova. Cu acest prilej, ministrul Titus Corlăţean a ridicat subiectul necesităţii accelerării procedurilor interne americane pentru desemnarea unui nou ambasador al SUA la Bucureşti.

Secretarul de stat John Kerry a împărtăşit preocupările părţii române pentru evoluţiile de securitate din spaţiul Estic, precum şi nevoia unei coordonări strategice europene şi euro-atlantice în acest sens.

A dat asigurări că administraţia americană are în atenţie necesitatea desemnării unui ambasador al SUA la Bucureşti, alături de alte propuneri de ambasadori americani în state membre NATO.

Citește și: Geoană: Au fost trei nume aprobate de Obama pentru postul de ambasador SUA la București


Conferinţa "Toward a Europe Whole and Free", organizată de Consiliul Atlantic al Statelor Unite în perioada 29-30 aprilie 2014, la Washington D.C., rememorează momentele definitorii pentru construirea unei comunităţi transatlantice puternice şi prospere, viziune implementată cu succes în ultimele două decenii. Conferinţa abordează inclusiv provocările de securitate actuale, în sudul şi estul Europei, cu scopul de a identifica răspunsuri la preocupări comune.

Conferinţa reuneşte lideri de nivel înalt, între care vicepreşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Durão Barosso, secretarul de stat al SUA, John Kerry, adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow, politologul Zbigniew Brzezinski, fostul secretar de stat al SUA Madeleine Albright, precum şi premieri, miniştri ai afacerilor externe şi ai apărării din ţări europene şi membri ai Congresului Statelor Unite.

Fondat în 1961, Consiliul Atlantic al Statelor Unite este unul dintre cele mai importante foruri de promovare a rolului constructiv şi angajamentului comunităţii transatlantice în afacerile internaţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel