Şoferul camionului frigorific din Essex a recunoscut. Practica imigrația ilegală

Trafic
Trafic

Şoferul camionului frigorific din Essex a recunoscut acuzaţia legată de imigraţia ilegală.

Şoferul camionului frigorific în care au fost descoperite, pe 23 octombrie, în Essex (Anglia), cadavrele a 39 de cetăţeni vietnamezi, s-a declarat luni vinovat de practici de imigraţie ilegală, transmite EFE, citează Agerpres.

Nord-irlandezul Maurice Robinson, 25 de ani, a compărut luni, prin intermediul unei videoconferinţe de la închisoarea de maximă securitate Belmarsh, în faţa tribunalului penal Old Bailey, din Londra.

El este acuzat de 39 de omucideri şi de alte infracţiuni pentru implicarea sa în tragicul eveniment.

Bărbatul conducea camionul descoperit într-un complex industrial din localitatea engleză Grays, cu corpurile fără viaţă a 31 de bărbaţi şi a 8 femei, toţi provenind din diferite regiuni din Vietnam, între care se numără zece adolescenţi.

A recunoscut că a conspirat pentru a-i ajuta

Camionul a fost localizat la puţin timp după ce a ajuns în ţară cu feribotul din portul belgian Zeebrugge.

În faţa instanţei londoneze, Robinson a recunoscut că a conspirat pentru a ajuta la activităţi ilegale de imigraţie între 1 mai 2008 şi 24 octombrie 2019.

De asemenea, s-a declarat vinovat pentru achiziţionarea de "bunuri, produs al activităţilor infracţionale", în acest caz, bani, în respectivul interval.

Duminică, un alt nord-irlandez a fost acuzat oficial de delicte de trafic de persoane în legătură cu această tragedie, care a şocat Regatul Unit, prezentând riscurile generate de mafiile din domeniu.

Trafic ilegal de persoane

Cel în cauză, Christopher Kennedy, în vârstă de 23 de ani şi originar din localitatea Darkley, comitatul Armagh, a fost reţinut în zorii zilei de vineri şi acuzat de conspiraţie în vederea facilitării traficului ilegal de persoane pentru activităţi de exploatare şi conspiraţie pentru încălcarea legislaţiei britanice privind imigraţia.

De asemenea au fost iniţiate în Irlanda procedurile de extrădare pentru a-l aduce în Regatul Unit pe Eamonn Harrison, de 22 de ani, reţinut în virtutea unui mandat european pentru presupusa sa implicare în dosar.

Ca parte a investigaţiei, poliţia le-a cerut totodată altor doi fraţi nord-irlandezi să se predea ca suspecţi de omucidere şi trafic de persoane

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel