Șoferii, vizați de o nouă lege! Toleranță ZERO, ani grei de pușcărie

Sursa: Facebook MAI
Sursa: Facebook MAI

Șoferii sunt vizați de o nouă modificare. Deputatul și medicul Tudor Ciuhodaru vrea toleranță zero!

”În fiecare oră un șofer băut a fost tras pe dreapta. Vreau toleranţă zero pentru consumul de alcool la volan.” anunță Tudor Ciuhodaru. 

Ani grei de pușcărie

”Proiectul pe care l-am depus în Parlament prevede ani grei de puşcărie, fără posibilitatea suspendării sau reducerii pentru cei ce ne ucid în trafic. Un şofer băut din Iaşi ce a curmat 2 vieți a fost condamnat la doar 5 ani și 10 luni de închisoare. Polițiștii au ridicat zeci de permise. Unul din cinci pentru consumul de alcool. Și asta doar în aceste zile de început de an. Până când proiectul meu de lege nu e adoptat nici pe trotuar nu mai suntem în siguranţă.” subliniază Tudor Ciuhodaru. 

Legea Ciuhodaru prevede 4 tipuri de măsuri având drept scop descurajării conducerii sub influenţa alcoolului sau a stupefiantelor: 

1. dublarea (şi chiar triplarea) pedepselor cu închisoarea pentru accident cu victime produs la alcoolemie penală sau după consum de stupefiante,

2. majorarea duratei de suspendare a permisului la 5-10 ani pentru alcoolemie penală şi la 6 luni-1 an pentru cea contravenţională,

3. majorararea la 10 ani a duratei de suspendare în cazul recidivei făcute în primii cinci ani de la restituirea şi, extrem de important,

4. imposibilitatea reducerii sau aplicarea cu suspendare a sancţiunilor aplicate celor ce conduc după ce au consumat alcool sau droguri.

Scăderea accidentelor soldate cu morți și răniți

”Măsurile de înăsprire a legislatiei rutiere au dus la scăderea cu 30-50% a numărului de evenimente rutiere soldate cu morţi şi răniţi în ţări precum Portugalia, Franta, Anglia, Luxemburg şi Olanda. Vă reamintesc doar că alcoolul vă afecteaza viteza de reacţie, judecata şi simţul orientării şi va face mai vulnerabil la accidente. Atunci când ieșiti cu prietenii în oraș la o terasă în zilele de vară și sunteți cu mașina:

1. Nu cedați presiunilor anturajului de a consuma alcool.

2. Trei pahare multiplică de 10 ori riscul accidentelor rutiere.

3. Daca ați consumat alcool, alegeți întotdeauna altă modalitate de a ajunge acasă (transport public, taxi, un prieten în rolul ,,șoferului de serviciu").” mai subliniază medicul și deputatul Tudor Ciuhodaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel