Şoferii UBER - CLEVER - BOLT, noi reguli. Cine nu intră în legalitate, riscă amenzi considerabile

De astăzi, 1 noiembrie, intră în vigoare ordonanaţa de urgenţă care reglementează transportul prin platformele de ridesharing. Reprezentanţii companiilor, însă, fac presiuni pentru ca aplicarea reglementărilor prevăzute de lege să fie amânate până în februarie, anul viitor.

Şoferii care vor circula fără să aibă documentele decesare riscă amenzi de până la 5000 de lei şi să rămână fără maşină timp de 6 luni.

Acesta este motivul pentru care reprezentanţii companiilor spun că ar trebui amânată aplicarea până în februarie 2020, pentru că şoferii nu au avut timp să se pună la punct cu toate documentele pe care trebuia să le obţină, scrie observator.tv. 

Documente necesare 

1. Șoferii parteneri ai aplicațiilor de transport alternativ care încă nu s-au autorizat la Autoritatea Rutieră Română riscă amenzi mari - până la 5.000 lei - și reținerea plăcuțelor de înmatricularea pentru 6 luni dacă sunt prinși efectuând transport de persoane contra cost.

2. Practic, de la 1 noiembrie, expiră termenul - limită pe care șoferii parteneri l-au avut la dispoziție pentru obținerea avizelor și autorizațiilor necesare de la Autoritatea Rutieră Română, potrivit prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 49/ 2019, prin care, în această vară, s-a reglementat situația transportului alternativ de persoane.

3. Pentru a obţine licenţă de transport alternativ, şoferii parteneri sunt obligaţi să deţină cumulativ: cazier judiciar, permis de conducere categoria B de cel puţin doi ani şi certificat de atestare a pregătirii profesionale pentru transportul de persoane în regim de închiriere, eliberat de Autoritatea Rutieră Română. În trafic, autoturismele acceptate pe platforma digitală vor avea afişat la vedere, pe parbriz şi pe lunetă, un ecuson cu numărul de înmatriculare şi denumirea platformei digitale pe care este acceptat. Ar mai trebui sa aiba si case de marcat pe care ar trebui sa le achizitioneze soferii, dar cei mai multi inca nu au.

Şoferii care nu au autorizaţie de transport alternativ sau folosesc un alt autoturism pentru acest tip de activitate vor fi sancţionaţi cu amendă cuprinsă între 3.000 şi 9.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel