Şofer în stop cardio-respirator, salvat de un pompier SMURD aflat în timpul liber

Un şofer în stop cardio-respirator a fost salvat în ultima clipă de un pompier SMURD.

Evenimentul a avut loc sâmbătă după-amiază, pompierul SMURD Vasile Gorgan, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj, oprind maşina în care se afla cu soţia sa, pentru a acorda primul ajutor unui şofer în vârstă de circa 50 de ani, ce suferise un infarct.

'Veneam cu soţia de la Cluj Napoca, când am văzut că cineva scotea dintr-o maşină un domn care făcuse un infarct. La început o doamnă a încercat să-i facă masaj cardiac, pentru că bărbatul era în stop cardio-respirator şi în momentele acelea i-am spus soţiei că doamna nu face corect masajul şi opresc maşina pentru a interveni. Am oprit maşina în drum, am rugat-o pe doamna să se dea la o parte, l-am evaluat - nu avea puls - şi am început să-i fac bărbatului masaj cardiac. În acelaşi timp, i-am rugat pe cei prezenţi să sune la 112, să vină un echipaj de prim ajutor sau o salvare. Cam 15 minute i-am făcut masaj cardiac, persoana şi-a revenit, respira, am pus-o în poziţia de siguranţă şi după câteva secunde a făcut din nou stop cardiac. M-a ajutat cineva, l-am întors din nou pe spate şi am reluat masajul cardiac, şi-a revenit a doua oară, după care a venit Ambulanţa şi l-am predat la echipajul medical', a declarat duminică, pentru Agerpres, Vasile Gorgan.

El a precizat că bărbatul era singur în maşină, i s-a făcut rău, autoturismul a luat-o spre şanţ şi cineva din trafic l-a văzut şi a intervenit. 'E datoria unul om să salveze viaţa altsmurd, Un şofer în stop cardio-respiratorui om, dacă poate. Mie aşa mi se pare corect. Mă bucur că am ajutat omul acela şi cred că asta e cea mai mare satisfacţie', a subliniat pompierul salvator.

[citeste si]

Plutonierul adjutant Gorgan Vasile are 44 de ani şi lucrează în cadrul Detaşamentului de pompieri Zalău al ISU Sălaj din anul 2007. Un alt pompier din Zalău, Dan Lazăr, s-a făcut remarcat în luna decembrie, când aflat în timpul liber, în a doua zi de Crăciun, a reuşit să intervină rapid şi să salveze trei persoane dintr-o casă cuprinsă de flăcări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel