Sociologul Gelu Duminică, despre partidul lui Cioloș: Jur că nu-i înțeleg pe cei de la Plus

Sociologul Gelu Duminică a explicat ce nelămuriri are despre partidul lui Dacian Cioloș.

”Jur că nu înțeleg pe cei de la Plus. Deci să recapitulam: niște oameni (unii foarte mișto, unii cu notorietate și alții cu tonă de entuziasm) au zis să facă un partid. Nici la ei nu era foarte clară orientarea politică, însă faptul că mulți erau catalogati ca fiind mișto i-a ajutat. De la început au cochetat cu USR, ultimii chiar fiind dispuși la o logodnă din care doar ei au ieșit în gaură (vezi alegerile europarlamentare).


Nu au intrat niciodată în alegeri singuri și se pare că nici nu au de gând, odată ce s-a anunțat fuziunea cu cei cu care erau logoditi. In sondaje nu stăteau prea bine, singuri neavând mari șanse să intre în parlament.


Totuși eu am niste nelămuriri:


1. Care a fost rolul acestor zbateri din ultimii ani când, până la urmă, tot în USR ajungi?


2. Înțeleg povestea cu negocierea unor oameni pentru funcții alese, însă parcă aș fi sperat ca politica noilor partide să nu mai fie strict legată de x sau y.


3. Ce poate aduce Plus USR-ului, în afară de niște oameni mișto, de care nici USR nu duce lipsă? Structurile Plus nu sunt cine știe ce, zestrea electorală e incertă și cam mică, bani-nu prea, spre deloc....deci cam ceea ce contează în politica mare, ioc!


4. Plus are structura extrem de centrată pe lider, pe când la USR vocile sunt mai multe. Parcă nu ar fi fost nevoie de o "gașca"-n plus în USR....


5. Zestrea electorală a Plus va fi foarte mică, insa oamenii lor care au tras cu partidul asta de cand USB vor fi lăsați pe dinafara pentru face loc plus-iștilor. Ceea ce va reaprinde spiritele într-un partid care s-a faultat singur prea mult în ultimul an...


In fine, poate greșesc eu și nu înțeleg politica mare. Ceea ce este cât se poate de probabil...”, a scris sociologul Gelu Duminică pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel