Soția l-a lăsat fără mandat pe un primar din Botoșani

Foto: botosaninecenzurat.ro
Foto: botosaninecenzurat.ro

În urma unei sesizări a Agenției Naționale de Integritate, primarul unei comune din Botoșani a fost declarat incompatibil prin decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, conform Agerpres.

ANI l-a acuzat, în octombrie 2011, pe primarul localității Unțeni, Dumitru Timișag, că în anul 2008 și-a angajat soția în funcția de consilier personal.

Timişag a atacat în instanţă decizia ANI şi a pierdut toate procesele, astfel încât după comunicarea sentinţei definitive şi irevocabile prefectul judeţului Botoşani, Costică Macaleţi, trebuie să emită un ordin privind suspendarea mandatului acestuia.

Primarul din Unțeni a refuzat să-și demită soția din funcție chiar și după ce Agenția Națională de Integritate a semnalat starea de incompatibilitate, în 2011.

La acea vreme, prefectul Cristian Roman declara că "am luat act de decizia ANI, deocamdată nu pot face nimic deoarece primarul din Unţeni mai are diverse căi de atac. Abia după o decizie irevocabilă a unei Instanţe Judecătoreşti îl pot suspenda din funcţie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel