Smart City Bucuresti, contract semnat

Gabriela Firea
Gabriela Firea

A fost semnat contractul privind elaborarea "Strategiei pentru dezvoltarea unui oras inteligent Smart City Bucuresti".

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat astazi contractul privind elaborarea "Strategiei pentru dezvoltarea unui oras inteligent Smart City Bucuresti", document care va fi realizat de compania Deloitte Consultanta S.R.L.
Strategia va fi realizata in termen de 17 saptamani de la data emiterii ordinului de incepere a proiectului, iar perioada pentru care se doreste realizarea este 2018-2025.

Primarul General, Gabriela Firea: „Am semnat astazi contractul pentru elaborarea, in premiera, a unei strategii Smart City extrem de importanta pentru dezvoltarea Bucurestiului, care va aduce capitala Romaniei in randul marilor orase europene. Principalul scop al definitivarii unei strategii smart este reprezentat de nevoia orasului de a furniza servicii de cea mai inalta calitate atat cetatenilor sai cat si investitorilor, antreprenorilor locali si turistilor, prin dezvoltarea tehnologica a orasului. De asemenea, prin implementarea Strategiei Smart City, bucurestenii vor beneficia de infrastructura de transport public si drumuri adecvate, servicii de calitate prin infrastructuri moderne, noi locuri de munca, siguranta publica, reducerea emisiilor de CO2 si a poluarii"

Urmatorii pasi pentru dezvoltarea infrastructurii Smart City-Bucuresti vor fi implementarea acesteia, pe termen scurt si mediu, in urmatoarele domenii: trafic management, parking, iluminat, infrastructura, guvernare locala - administratie inteligenta, siguranta publica, inclusiv sistemul de urgenta la nivelul Municipiului Bucuresti, energie (electrica, termica, apa, etc.) - energie inteligenta, transport public - mobilitate inteligenta, telecomunicatii - tehnologii inteligente, mediu - cladiri inteligente, energie verde, turism - servicii turistice inteligente.

Ce prevede strategia

Serviciile ce fac obiectul contractului constau in analiza situatiei actuale a Municipiului Bucuresti si a zonei limitrofe acestuia, expunerea carentelor si a problemelor din municipiu si furnizarea unui pachet de proiecte prioritare, etapizate si eficiente, care sa raspunda necesitatilor specifice si deficientelor reale cu care se confrunta Bucurestiul.

Principalele arii de interventie urmarite in realizarea strategiei, fara a fi limitative, vor fi urmatoarele:
-guvernare locala-administratie inteligenta,
-energie (electrica, termica, apa etc) – energie inteligenta,
-siguranta publica, inclusiv sistemul de urgenta la nivelul Municipiului Bucuresti – sistem de siguranta inteligent
-sanatate- sistem de sanatate inteligent,
-infrastructura,
-telecomunicatii – tehnologii inteligente,
-transport public-mobilitate inteligenta
- educatie
- mediu – cladiri inteligente, energie verde,
-turism- servicii turistice inteligente.

Conform ofertei castigatoare, valoarea contractului aferent "Strategiei pentru dezvoltarea unui oras inteligent Smart City Bucuresti" va fi de 464.280 lei, fara TVA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel