Slovacia: Vicepreşedintele parlamentului a demisionat după dezvăluiri în ancheta privind asasinarea lui Jan Kuciak

Vicepreşedintele parlamentului slovac Martin Glvac a demisionat joi în urma dezvăluirilor privind legăturile sale cu un om de afaceri care ar fi ordonat uciderea jurnalistului Jan Kuciak în februarie 2018, caz care a dus la ample proteste soldate cu demisia premierului de la acea vreme, Robert Fico, transmite Reuters, scrie Agerpres.

Martin Glvac, liderul filialei din Bratislava a partidului SMER, al lui Robert Fico, este cel mai înalt demnitar ce demisionează ca urmare a legăturilor cu controversatul om de afaceri Marian Kocner.

Asasinarea jurnalistului de investigaţii Jan Kuciak, care a descoperit cazuri de fraudă implicând oameni de afaceri cu conexiuni politice, şi a logodnicei sale Martina Kusnirova a atras atenţia asupra fenomenului corupţiei din Slovacia. În luna februarie 2018, Jan Kuciak a fost ucis împreună cu partenera sa de viaţă în locuinţa lor din Bratislava, în timp ce lucra la o investigaţie jurnalistică asupra legăturilor dintre guvernul slovac şi mafia italiană.

Luna trecută, poliţia slovacă i-a acuzat pe Kocner şi alţi trei indivizi de uciderea lui Jan Kuciak şi a partenerei sale. Marian Kocner şi alţi doi suspecţi au pledat nevinovat, în timp ce al patrulea a recunoscut participarea la asasinat.

Martin Glvac a admis că îl cunoaşte pe Marian Kocner, dar a negat că ar fi comis vrei neregulă. El a menţionat pe Facebook că se aşteaptă ca şi alţi politicieni care au avut legături cu Kocner, inclusiv lideri ai unor partide de opoziţie, să demisioneze.

Asasinarea lui Jan Kuciak a declanşat o gravă criză politică în Slovacia, ce a dus în martie anul trecut la demisia premierului Robert Fico, a doi miniştri de interne şi a şefului poliţiei naţionale. Ultimul articol al lui Jan Kuciak, neterminat dar publicat postum, a vizat oameni de afaceri italieni prezenţi în Slovacia - printre care Antonino Vadala - şi suspectaţi de legături cu mafia calabreză 'Ndrangheta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel