Slăbire. Reguli obligatorii pentru a slăbi sănătos și fără să te mai îngrași

Siluetă
Siluetă

Îți dorești să slăbești însă nu știi de ce reguli trebuie să ții cont? Andreea Sava îți spune pe blogul personal cele 7 reguli pe care trebuie să le respecți pentru o dietă de slăbire, conform sfatului profesorului Gheorghe Mencinicopschi.

1. Mănâncă de 5-6 ori pe zi

Mănâncă porții mici și dese. Este foarte important să-ți stabilești un program de mese. Astfel îți vei putea ține foamea sub control. Și fii atent(ă) la momentele zilei pentru că, în funcție de activitate, nu poți mânca același lucru. Dimineața este riscul cel mai mic de îngrășare, fiindcă urmează multe ore de activitate.

Cina, pe de altă parte, trebuie să fie cea mai săracă în calorii pentru că urmează ca organismul să intre în repaus, plus că o digestie îngreunată nu te va lăsa să dormi.

2. Alege calorii de bună calitate

Cele de calitate proastă vor îngreuna procesul de slăbire pentru că încetinesc procesele metabolice. Și aici intră, conform doctorului Menci: zahărul alb, glucoza, fructoza, siropurile de glucoză-fructoză, grăsimile rafinate şi artificiale, alcoolul, alimentele industriale care combină făinurile albe cu grăsimi rafinate de origine animală sau de origine vegetală, băuturile carbogazoase, conservele de legume şi carne şi produsele de tip fast-food.

Cheia unei cure de slăbire eficiente: așa-numitele alimente ce conțin calorii negative. Adică: legumele, anumite fructe, peștele, carnea de pui sau de curcan si anumite lactate.

3. Nu elimina grăsimile


Organismul are nevoie de ele, de cele de bune, desigur. Profesorul Mencinicopschi spune că 20% din aportul caloric zilnic trebuie să provină din grăsimi, pentru a fi sănătos.

4. Dieta trebuie să fie cât mai diversă


Și să conțină atât carbohidrați, proteine și grăsimi. Trebuie să-i dați organismului vostru toate elementele pentru a funcționa corespunzător.

5. Faceți mișcare


Este cel mai sigur și cel mai sănătos mod de a slăbi, de a rămâne sănătos și de a te asigură că nu te mai îngrași la loc sau mai tare.

Și nu e niciodată prea târziu ca să te apuci de asta. Dacă nu-ți surâde ideea, există exerciții pe care le poți face acasă, foarte eficiente pentru slăbit. Iată un exemplu de astfel de antrenament.

6. Beți multă apă


Hidratarea este esențială pentru organism pentru că absolut orice celulă are nevoie de apă pentru a funcționa corespunzător.

7. Odihniți-vă


Odihna este și ea foarte importantă pentru organism. Lipsa ei poate provoca dezechilibre majore. Ajută toate procesele metabolice. Perioada optimă de odihnă pentru un adult este de 6-8 ore, de preferință între 22 și 6 dimineața.

Vezi și: Andreea Sava a dezvăluit care este cel mai simplu și benefic lucru pe care-l poți face pentru sănătatea și silueta ta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel