Situație critică în Grecia. Fără telefonie și internet. Ce anunță MAE

Furtună puternică în Halkidiki, Grecia. FOTO: Agerpres.
Furtună puternică în Halkidiki, Grecia. FOTO: Agerpres.

Autoritățile române au făcut noi precizări cu privire la românii afectați de furtuna care a lovit Grecia. 

În urma unei furtuni puternice care a lovit peninsula Halkidiki, din Grecia, doi români, o femeie și copilul acesteia și-au pierdut viața. De asemenea, tatăl copilului și soțul femeii a fost rănit și internat în spital. Astăzi ar urma să fie externat. În direct la România TV, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a făcut precizări noi cu privire la acest caz. 

”În momentul de față este destul de greu de luat legătura pentru că la nivelul Greciei sunt probleme cu rețelele de telefonie, dar și cu internetul. Au fost mai multe solicitări, vreo 20 de apeluri, care erau în legătură cu soarta familiei respective. 

Românul va fi externat din spital

Poate cea mai importantă veste este că în cursul zilei de astăzi tatăl va fi externat din spital. În prezent, consulatul ține legătura cu familia din România pentru îndeplinirea diferitelor formalități, respectiv certificatul de deces, legătura cu compania de asigurare. 

Alte informații nu avem în legătură cu români care ar fi avut probleme. Lucrurile merg destul de greu având în vedere că există reguli stricte în ceea ce privește protecția datelor cu caracter personal. Dialogul se poartă prin consulat și prin firma de asigurare pentru cei care au suferit această grea încercare”, a precizat Teodor Meleșcanu în direct la România TV. 

Vezi și: Ciclonul din Grecia va lovi şi România. Anunţul directorului ANM

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel