EXCLUSIV  Situația despre așa numitul DEZASTRU din învățământ. Prof. Neacșu arată de unde a plecat greșeala - VIDEO

Ioana Mihaela Neacşu, fost inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), a vorbit despre micile și marile probleme din educația din România, explicând unde s-au făcut greșeli.

Există voci care caracterizează situația învățământului ca fiind dezastruoasă, însă profesorul Ioana Neacșu crede că este doar un moment de criză:

”E o criză prelungită, e adevărat. Toate sistemele europene de educație sunt în căutări, se află la răscruce. Vorbim de o criză la care sistemul de educația s-a străduit să răspundă, din păcate nu cu mare succes”, a spus ea în cadrul interviului pentru DC News.

”Aș putea să explic de ce s-a întâmplat acest lucru. Măsurile care au fost adoptate în interiorul sistemului de educație au fost adoptate punctual și cred că oarecum haotic, în funcție de ideile fiecărei echipe manageriale care s-a aflat la conducerea Ministerului Educației. Fiecare echipă a venit cu ideile proprii, fără ca nevoia pe care sistemul de educație o are să fie abordată într-un mod integrat și exhaustiv. Să existe, de fapt, la bază, o viziune globală asupra procesului educației”, a explicat Ioana Mihaela Neacşu.

Puteți afla din interviul video de mai jos ce probleme reale sunt în sistemul educațional din România, dar și ce soluții sunt, așa cum ni le-a prezentat Ioana Neacșu:

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel