Situație fără precedent pentru sute de elevi. Posibilă fraudă, după transferuri suspicioase

Sute de elevi au fost transferați după închiderea repartizării computerizate la licee unde media de admitere era mai mare decât cea pe care au obținut-o la examen, ceea ce a atras suspiciuni de fraudă. Primele patru sute de cazuri au fost descoperite în Suceava și, apoi, pe lista Corpului de Control au intrat județele Prahova, Bihor și Brăila.

"Vrem să avem o situaţie naţională, colegii noştri din minister au analizat modul în care s-au soluţionat cererile elevilor şi avem suspiciunea că în unele judeţe modul în care s-au soluţionat cererile nu concordă cu metodologia. În metodologie se specifică clar că trebuie respectat criteriul mediei în toate cazurile, cu excepţia gemeneilor sau a tripleţilor, când dacă unul dintre gemeni a obţinut repartiţia la un liceu A, celălalt frate poate opta tot pentru liceul A chiar dacă media lui este mai mică decât a liceului admis", a declarat Vasile Șalaru, secretar de stat pentru învățământul preuniversitar, pentru Gândul.

Corpul de Control al Ministerului Educației este în Suceava, unde sunt peste 400 de cereri de transfer către alte licee. Raportul va fi pe masa ministrului Sorin Cîmpeanu săptămâna viitoare. În celelalte trei județe începe verificarea de luni.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus, pentru sursa citată: "Din sistem putem extrage anumite informaţii. Din momentul în care am observat că numărul cererilor de transfer este proncentual mai mare raportat la populaţia şcolară a absolvenţilor de clasa a VIII-a am avut semne de întrebare cu privire la situaţia de legalitate. Era vorba de locuri rămase vacante, ceea ce la liceele bune nu prea rămân. Era vorba de gemeni sau tripleţi cae puteau fi transferaţi, dar chiar şi aşa solicitarea trebuie să fie în cazul unei note mai mari decât la liceul unde se cerea transferul". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel