Situație de neimaginat în învățământul românesc. Reacția lui Gabriel Ispas-EXCLUSIV

Anca Murgoci / 17 iul 2015 / 16:07

Situație de neimaginat în învățământul românesc: la examenul de Bacalaureat 2015, 55 de licee au avut promovabilitate de 0%.

Cine poartă vina pentru situația în care s-a ajuns? Pe de-o parte elevii, iar pe de altă profesorii sunt responsabili.

Gabriel Ispas, vicepreşedintele Comisiei Naţionale de Bacalaureat din Ministerul Educaţiei, invitat la interviurile DC News Live, a vorbit despre acest subiect.

"Este evident că nu putem să vorbim doar despre vina elevilor în acest caz. La acele licee este o problemă și de management și este o problemă și cu modul în care profesorii își fac datoria pentru că eu nu pot să cred că un elev de clasa a XII-a cu note de 5,7,8 la o materie ajunge la examenul de bacalaureat și primește nota 1. Nu pot să cred. Va trebui să intervenim cu toată supărarea autorităților locale, cu toată supărarea inspectoratelor școlare. Trebuie să tăiem tot ce înseamnă gradație de merit, trebuie să tăiem tot ce înseamnă bonusuri pe care profesorii le iau. Am o revoltă personală pe această chestiune. Păi cum adică niciunul să nu promoveze trei ani la rând, iar profesorii să aibă gradații de merit? Este absolut sfidător! Aici trebuie să măsurăm cum trebuie", a spus Gabriel Ispas la DC News Live.

 

Ministrul Educației, reacție

"Până acum, Ministerul Educaţiei a decis diminuarea numărului de clase la liceele care au avut rezultate slabe. Luăm în considerarea desfiinţarea lor", spunea Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, în urmă cu câteva zile.

Dintre aceste licee unde niciun elev nu a promovat examenul de Bacalaureat, opt sunt licee private.

VEZI ȘI: Gabriel Ispas: În cazul elevei de 10 de la Ștei se poate începe urmărirea penală