Situație critică în Brașov. Risc ca românii să fie buni de plată

Șapte gropi de gunoi din Brașov vor fi închise de urgență, pentru că sunt neconforme și nu au reușit să îmbunătățească situația. 

Viceprim-ministrul Graţiela Gavrilescu, ministru al Mediului, care s-a întâlnit joi cu primarii celor şapte localităţi care deţin aceste gropi de gunoi, respectiv Braşov, Codlea, Săcele, Făgăraş, Râşnov, Victoria şi Rupea.

”Trebuie neapărat să închidem cele şapte depozite neconforme, care sunt în procedură de infrigement, şi nu procedură de infrigement care mai are termen de închidere, ci suntem deja la Curtea de Justiţie Europeană, ceea ce înseamnă că, dacă statul român nu reuşeşte să închidă toate depozitele şi municipale, şi cele de deşeuri periculoase şi nepericuloase în timpul cel mai scurt, suntem pasibili de amenzi foarte mari şi totul se va răsfrânge pe buzunarul cetăţeanului. Am explicat celor şapte primari că trebuie să se implice direct şi mă bucur că, de la ultima întâlnire, de la minister, au reuşit să deblocheze situaţia”, a afirmat Graţiela Gavrilescu, subliniind că trebuie începute procedurile pentru rezolvarea situaţiei.

[citeste si]

În contextul în care întâlnirea a avut loc fără presă, întrebată ulterior ce au spus primarii celor şapte localităţi, ministrul Mediului a precizat că toţi au pus problema fondurilor necesare închiderii depozitelor, cu excepţia celui de la Săcele, care a afirmat că are banii necesari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel