Situația se agravează. SUA, cu ochii pe moldoveni

SUA
SUA

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert, a declarat că SUA monitorizează îndeaproape cursul de desfăşurare a procedurilor judiciare privind invalidarea alegerilor pentru funcţia de primar al Chişinăului din trei iunie.

"Caracterul sacrosant al alegerilor reprezintă fundamentul oricărei democraţii şi trebuie să respecte normele internaţionale. Ne aşteptăm ca guvernul moldovean să garanteze un proces al instanţei transparent şi fără intervenţie politică. În cazul în care se constată nereguli, solicităm tuturor părţilor să le abordeze într-un mod care respectă statul de drept şi principiile democratice ale guvernării, inclusiv voinţa poporului exprimată prin alegeri", se spune în mesajul Departamentului de Stat al SUA.

Judecătoria şi Curtea de Apel Chişinău au declarat nule alegerile pentru funcţia de primar la care învingător a ieşit şeful Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, unul din liderii opoziţiei pro-europene. Uniunea Europeană, Ambasada SUA, dar şi alte misiuni diplomatice şi-au arătat îngrijorarea faţă de această decizie a instanţelor. Opoziţia o califică drept o comandă politică, dar guvernarea neagă orice implicare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel