Site-ul OFICIAL de turism al României, ÎNCHIS pentru neplată

Site-ul oficial de turism al României a fost închis pentru că domeniul nu a mai fost plătit.

 UPDATE 14:34.  Site-ul a redevenit funcțional după intervenția ministrului Turismului.


"Portalul de promovare a României ca destinație turistică www.romania.travel a redevenit activ începând de astăzi.

Ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, a dispus identificarea  de urgență în Ministerul Turismului a măsurilor legale pentru preîntâmpinarea în viitor a blocării site-ului. Ministrul Turismului a plătit astăzi suma necesară reactivării domeniului de travel pentru ca portalul de promovare turistică www.romania.travel să redevină activ," se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Turismului.

Știrea inițială

„Nu cred aşa ceva”, a fost prima reacţie a noului ministru al Turismului, Bogdan Trif, atunci când a aflat că site-ul romania.travel nu mai funcţionează. În scurt timp, însă, a revenit cu o declaraţie în care a explicat ce se întâmplă cu portalul oficial de turism al României.

„M-am interesat să văd despre ce e vorba şi site-ul nu funcţionează de la începutul lunii ianuarie. Domeniul a fost luat pe persoană fizică şi este administrat de Ministerul Turismului. Nu e cadrul legal să-l plătim, motiv pentru care o să-l plătesc eu din salariul meu de ministru, astfel încât luni să funcţioneze din nou. Asta-i viaţa”, a spus Bogdan Trif, pentru profit.ro. 

Site plătit tot din buzunar

El crede că, până în prezent, site-ul, creat de fostul şef al Biroului de Turism al României la New York, Simion Alb, a fost plătit tot „din buzunar”, în lipsa unui cadru legal. Alb, care a părăsit instituţia în toamna anului trecut, a predat administrarea portalului romania.travel către Ministerul Turismului în luna mai, atunci când Mircea Dobre, pe atunci ministru al Turismului, a decis să desfiinţeze birourile de promovare externă a României.

„Ar fi o pierdere să închidem site-ul, motiv pentru care am să-l plătesc eu pentru tot anul şi o să propun şi un act legislativ care să-mi permită să pot să-l iau şi să-l plătesc prin minister," a mai spus Trif.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel