Site-ul MApN atacat de hackeri. Gabriel Leş: O să am informații despre cei care au făcut acest lucru

Gabriel Les
Gabriel Les

Site-ul oficial al Ministerului Apărării a fost atacat de hackeri. 

Update: Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a revenit asupra subiectului şi a infirmat, miercuri, informaţiile potrivit cărora site-ul MApN ar fi fost victima unui atac informatic.  "Nu a fost un atac informatic astăzi la serverele Ministerului Apărării Naţionale. Se pare că a fost doar o defecţiune minoră a serverelor noastre, se pare că informaţia a circulat mai devreme decât am apucat noi să vedem exact care a fost situaţia ce a dus la această eroare", a declarat Gabriel Leş, într-o conferinţă de presă la MApN. 

Ştirea iniţială: Ministrul Apărării a spus că încă nu au informații privind autorii atacului. „Este un atac în această zi. Este vorba despre site-ul ministerului. La noi rețelele sunt specializate. Partea publică este fără informații clasificate, vă dați seama. nu există pagube, nu avem probleme. Cred că deja site-ul e funcțional. La acest moment, nu, dar în scurt timp o să am informații despre cei care au făcut acest lucru. O să încercăm să aflăm cine a stat în spatele acestor atacuri”, a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leș.

Surse din Ministerul Apărării, au precizat, pentru Mediafax, că site-ul oficial al instituției a fost atacat de hackeri. Pentru a fi remediată situația, s-a dispus conectarea de la rețea, însă sunt efectuate în continuare verificări. Atunci când este accesată pagina, mesajul afișat este: „Acest site nu poate fi accesat” și se mai precizează că adresa de IP nu poate fi identificată. Acesta nu este un caz izolat. În urmă cu câteva săptămâni, sistemele informatice ale mai multor spitale din țară au fost afectate de atacuri cibernetice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel