Site-ul lui Tapalagă, coordonare perfectă cu procurorii acuzați că au încălcat legea în cazul Caracal

Asociaţia "Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor" (AMASP) a transmis un comunicat de presă, la o zi după cazul din Caracal, prin care a încercat să spele imaginea procurorului Cristian Popescu, acel procuror care a întârziat intrarea în curtea lui Gheorghe Dincă până la 6 dimineață, citând din Codul Penal, dar uitând Constituția. 

Scrisoarea publicată de Asociaţia "Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor" (AMASP) în 27 iulie ar fi conținut numeroase date nepublice din anchetă. Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu în 29 iulie, în baza articolului 285, alin. (2) din Codul de Procedură Penală, care prevede că ”procedura din cursul urmăririi penale este nepublică”. 

Potrivit stiripesurse.ro, informațiile secrete din anchetă au fost publicate de AMASP la ora 13:53, pe Facebook. Cu o secundă înainte, la ora 13:52.59, sub semnătura lui Alin Ionescu, site-ul g4media.ro a publicat o cronologie cu aceleași date din anchetă regăsite și-n comunicatul de presă invocat de IJ că ar conține informații nepublice. Cronologia este aproape identică, potrivit sursei citate. 

Este o asemenea sincronizare o coincidență? Poate explică Alexandra Lăncrănjan, procuror DNA și membră în asociație. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel