ALERTĂ! Mai multe site-uri, probleme de funcționare. Ce se întâmplă dacă le accesezi

Vizitatorii acestor site-uri vor primi o alertă. Ce se intâmplă.

O serie de site-uri web cunoscute ar putea înceta să funcționeze corect miercuri, 4 martie, după ce a fost identificată o eroare în certificatele digitale utilizate pentru securizarea acestora, informează BBC. Organizația care eliberează certificatele a precizat că trei milioane de certificate ar trebui revocate imediat, scrie Mediafax.

Vizitatorii site-urilor afectate vor primi o alertă care îi va avertiza că site-ul este nesigur, un expert apreciind că problema poate duce la o „pierdere a încrederii". The internet security research group (ISRG) este organizația fără scop lucrativ din spatele proiectului Let's Encrypt, iar luna trecută a sărbătorit eliberarea certificatului 1 miliard.

Eroare descoperită

Proiectul are câțiva susținători puternici, inclusiv Cisco, Facebook și Google. Într-un e-mail de notificare adresat clienților săi, organizația a declarat: „Am descoperit recent o eroare în codul autorității de certificare Let's Encrypt.

"Din păcate, acest lucru înseamnă că trebuie să revocăm certificatele care au fost afectate de această eroare, care include unul sau mai multe dintre certificatele dvs. Pentru a preveni perturbările, trebuie să vă reînnoiți și să înlocuiți certificatele afectate până miercuri 4 martie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel