Site al Băncii Centrale Europene, atacat de hackeri

Un website al Băncii Centrale Europene a fost atacat de hacker. Conform unui comunicat de presă, site-ul a fost ”piratat de părți neautorizate”.

Banca Centrală Europeană (BCE) a declarat joi că părțile neautorizate au încălcat măsurile de securitate care protejează site-ul web al Dicționarului Integrat de Raportare (BIRD) al Băncilor, care este găzduit de un furnizor extern.

Drept urmare, a fost posibil ca datele de contact (dar nu parolele) ale 481 de abonați la buletinul BIRD să fi fost capturate. Informațiile afectate constau în adresele de e-mail, numele și titlurile de poziție ale abonaților. BCE contactează persoane ale căror date ar fi putut fi afectate.

VEZI ȘI: Unde este telefonul Luizei? Familia acesteia, în lacrimi la România TV

Site închis până la remedierea problemelor

Un malware a fost introdus pe serverul extern pentru a ajuta activitățile de phishing. Site-ul extern BIRD a fost închis până la o nouă notificare. Nici sistemele interne ale BCE și nici datele sensibile nu au fost afectate.

Site-ul BIRD oferă industriei bancare detalii despre cum se pot realiza rapoarte statistice și de supraveghere. Este separat fizic de orice alte sisteme externe și interne ale BCE.

”BCE ia securitatea datelor extrem de serios. Am informat Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor despre încălcare. BCE face măsurile necesare pentru a se asigura că site-ul poate relua operațiunile în condiții de siguranță”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel