Sistemul de transport al gazelor, în stare de prealertă - FAKE NEWS. Directorul Transgaz a ieşit cu lămuriri

Directorul general al Transgaz, Ion Sterian, a făcut mai multe clarificări cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public, conform cărora sistemul naţional de transport al gazelor din România ar fi în stare de prealertă. 

"Bună ziua,

Referitor la afirmațiile conform cărora Sistemul naţional de transport al gazelor din România, în stare de prealertă. Astfel, la ora 7:00, indicatorul Line Pack, care reprezintă volumul efectiv de gaze naturale aflat la un moment dat în sistemul de conducte de transport gaze naturale al Transgaz, avea o valoare de 54,1 milioane de metri cubi., dorim sa facem următoarele precizări:

- în primul rând afirmația este falsă, Line- Pack-ul înregistrat (și afișat pe site-ul Transgaz ) la ora 07:00 a fost de 51,898 milioane mc, ceea ce înseamna că SNT s-a aflat în zona normală de funcționare, iar la ora 12:00, spre exemplu, valoarea LP în SNT era de 51,342 milioane mc, deci tot în zona de funcționare normală a SNT.

- valoarea de 54,1 milioane mc la care face referire știrea Antena 3, reprezintă o prognoză a valorii LP ce se poate înregistra la sfârșitul zilei gaziere ( ziua D+1, ora 7:00). Această prognoză a Line-pack-ului estimat pentru sfârșitul zilei gaziere se actualizează orar funcție de renominalizările făcute de către Utilizatorii de Rețea privind sursele pe care le introduc în SNT și de estimările privind evoluția consumului în SNT pentru ziua respectivă.

- Utilizatorii de Rețea au dreptul pe tot parcursul zilei să vină cu renominalizări, astfel încât acest indicator reprezentat de Line-pack-ul pentru sfârșitul zilei gaziere poate varia foarte mult pe parcursul unei zile.

- Transgaz publică orar o prognoză a Line-pack-ului estimat ca obligație decurgând din Regulamentele europene tocmai pentru ca Utilizatorii de Rețea să își poată analiza propriile dezechilibre și să poată transmite pe tot parcursul zilei renominalizări privind sursele introduse în SNT.

- Totodată, Transgaz desfășoară propriile acțiuni de echilibrare pe tot parcursul zilei gaziere funcție de aceasta prognoza, in vederea menținerii SNT în starea normală de funcționare.

Cu stimă,

Sterian Ion Director General Transgaz Romania!", se arată în comunicatul Transgaz. 

Vezi aici comunicatul oficial

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel