EXCLUSIV  Sistemul de irigaţii, distrus după 1990. Petre Daea: Nu ne-am putut abţine. AŞA NU SE MAI POATE!

Petre Daea
Petre Daea

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a vorbit, în cadrul dezbaterii "SCHIMBĂRILE CLIMATICE ȘI IMPACTUL ÎN ECONOMIE" organizată de DC Media Group, despre situaţia actuală a sistemului de irigaţii din România.  

Petre Daea a subliniat faptul că România a avut un sistem performan de irigaţii care, din păcate, a fost distrus după 1990. "Astăzi beneficiem de relicvele unui sistem de irigaţii datorită faptului că nu ne-am putut stăpâni să le distrugem. Şi astăzi suntem în situaţia de a vedea cu ochii noştri ce înseamnă această situaţie grea de interpretat dar obligatoriu de a fi văzută, pentru că aşa nu se mai poate.

Din 2017, România, prin efortul Guvernului, având la bază voinţa politică unde s-a născut legea care dă posibilitatea să se refacă sistemul de irigaţii, am pornit pe drumul acesta al înaintaşilor noştri. Pentru că nu am făcut nimic în plus decât să mergem pe reţeaua deja realizată de minţi foarte valoroase ale ţării. Sunt lucrări hidrotehnice excepţionale din punctul de vedere al modului în care au fost gândite. Şi s-a instalat ca politică de stat în România, refacerea sistemului de irigaţii pentru a putea da apă plantelor atunci când seceta apare. Că aşa se manifestă schimbările climatice, prin lipsă de apă sau apă în plus în perioadele în care solul nu e capabilă să reţină. În doi ani şi zece luni, România s-a aşezat cu faţa spre sistemul de irigaţii", a declarat Petre Daea. 

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel