Sistem avertizare mobil. Grup de lucru, înființat la Guvern

La nivelul Guvernului s-a decis, luni, înfiinţarea unui grup de lucru pentru realizarea unui sistem de avertizare prin intermediul telefoniei mobile, în urma unei întrevederi pe care premierul Mihai Tudose a avut-o, la Palatul Victoria, cu operatorii de telefonie mobilă, reprezentanţi ai IGSU, ANCOM şi STS, au precizat surse guvernamentale, citate de Agerpres.

Potrivit aceloraşi surse, prima şedinţă a grupului de lucru se va desfăşura luni, de la ora 15,00, la sediul ANCOM. 

Premierul Tudose a precizat, luni dimineaţă, la Radio România Actualităţi, că reprezintă o prioritate punerea în practică a unui sistem eficient de alarmare. 

"Ceea ce va fi o prioritate, începând cu ziua de astăzi, să stabilim un sistem de alarmare funcţional. Este o idee, m-am sfătuit şi azi-noapte cu specialiştii, ca, prin intermediul intermediul reţelelor de telefonie mobilă, toţi cei aflaţi în zonele unde există pericol să se petreacă aceste fenomene extreme să primească o avertizare pe telefon şi aici va trebui să lucrăm cu ISU şi cu operatorii de telefonie mobilă. De asemenea, rolul radioului public este, după părerea mea, esenţial în acest sens", a declarat şeful Guvernului. 

Tudose va merge luni după-amiază în zonele din vestul ţării afectate de fenomenele meteorologice extreme, unde va avea discuţii cu reprezentanţii autorităţilor locale şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în scopul evaluării situaţiei din teren şi identificării celor mai rapide măsuri de intervenţie şi de sprijin pentru persoanele şi comunităţile afectate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel