Sirienii se întorc în țara lor. Redeschiderea frontierei cu Iordania

Zeci de mii de sirieni s-au întors în ţara lor după redeschiderea frontierei cu Iordania.

Circa 28.000 de sirieni, dintre care 3.400 cu statut de refugiat, s-au întors în ţara lor dinspre Iordania după redeschiderea frontierei la mijlocul lunii octombrie, a declarat luni o sursă din cadrul serviciilor de securitate iordaniene, relatează AFP. Autorităţile de la Amman estimează că au primit circa 1,3 milioane de refugiaţi din Siria vecină de la începutul conflictului în martie 2011 şi afirmă că au cheltuit peste 10 miliarde de dolari (8,8 miliarde de euro) în acest scop.

Peste 650.000 de refugiaţi sirieni sunt înregistraţi la Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) din Iordania, ţară care are o frontieră comună cu Siria de 370 de kilometri. O sursă din cadrul serviciilor de securitate iordaniene a declarat pentru AFP că 'aproximativ 28.000 de sirieni s-au întors de bunăvoie în ţara lor de la redeschiderea pe 15 octombrie a punctului de trecere a frontierei de la Jaber'.

'Printre ei se numără 3.400 de sirieni înregistraţi de ONU ca refugiaţi', a adăugat el sub rezerva anonimatului. Închis timp de trei ani din cauza conflictului, punctul de trecere a frontierei de la Jaber, un centru important al comerţului regional, a fost recucerit în iulie de la rebeli de către regimul sirian al lui Bashar al-Assad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel