SIRIA. Germania plusează la masa donatorilor

UE și ONU se străduiesc să strângă bani pentru a oferi asistență umanitară celor afectați de războiul civil.

Germania s-a angajat să suplimenteze cu 1 miliard de euro (1,22 miliarde de dolari) asistenţa umanitară pentru sirienii rămaşi în ţară şi pentru cei care s-au refugiat în state vecine, transmite dpa, preluată de Agerpres. Şeful diplomaţiei germane, Heiko Maas, a făcut acest anunţ la sosirea la conferinţa donatorilor pentru Siria şi ţări din regiune, organizată, marţi şi miercuri, la Bruxelles, de Uniunea Europeană şi de ONU. 
Potrivit Ministerului de Externe de la Berlin, încă 300 milioane de euro ar putea fi acordate în a doua jumătate a anului, după ce guvernul va finaliza viitorul buget. Germania a acordat deja 4,5 miliarde de euro ca ajutor pentru Siria începând din 2012.

[citeste si]

Europa cotizează puternic

Germania își păstrează poziția: contribuții financiare, nici un amestec militar. Uniunea Europeană şi Organizația Națiunilor Unite speră că angajamentele din acest an vor depăşi cele 6 miliarde de dolari promise la conferinţa similară din 2017. UE şi statele sale membre sunt principalii donatori în Siria şi în regiune, oferind, de la izbucnirea conflictului, în 2011, peste 10,6 miliarde de euro (13 miliarde de dolari) ca asistenţă umanitară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel