Urmărește emisiunea live


Sipetul cu îngeri – lansare de carte

Muzeul Național al Literaturii Române și Editura Tracus Arte vă invită miercuri, 3 aprilie 2019, ora 18.00, în Sala Perpessicius din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, la evenimentul de lansare a cărții Catiei Maxim „Sipetul cu îngeri". Invitați sunt Eliza Roha, Alexandru Gica, Adrian Pârvu, Diana Cosma, Aura Piha și Vanghele Gogu.

„Sipetul cu îngeri" dezvăluie identitatea reală a personajelor trilogiei „Îngerii din Moscopole", un roman fascinant, de o rară şi dureroasă frumuseţe. „Stilul literar, deopotrivă expresiv, poetic, rafinat, cu tente romantice, îmbracă evenimente din istoria armânilor, petrecute la începutul secolului al XIX‑lea, precum o broderie diafană, ţesută pe o urzeală din cel mai subţire şi mlădios oţel. Desluşesc nu numai bucuria de a scrie, dar şi înalta omenie, solidaritatea sinceră şi totală, până la confundare, cu nedreapta soartă a armânilor, ramură înfrăţită cu cea a românilor, cărora le poartă o admiraţie fără margini şi un respect profund. Autoarea îmbină cu artă acribia şi truda migalei îngereşti a cercetătorului istoric – ştiind să dibuiască acel elixir al trăiniciei neamului şi sufletului armân – cu o exprimare de o unică poeticitate, dăruindu‑ne astfel o monumentală operă artistică şi istorică din neasemuite cuvinte şi imagini de o rară splendoare", scria Eliza Roha despre trilogia Catiei Maxim.

„Îngerii din Moscopole"

Carmen Ecaterina Constantinescu (pseudonim Catia Maxim) a absolvit Facultatea de limba şi literatura română (Universitatea Bucureşti) în 1981. A fost profesor de română-franceză, corector și redactor la Editura Ion Creangă și a debutat ca scriitor în 2007, cu romanul „Încă un pas", Editura Echinox, Cluj. A continuat, în 2008, cu volumul de povestiri „Clipe salvate", Editura Nicol, Bucureşti, 2009, romanul „Ghici pe cine iubesc eu?", Editura SemnE Artemis, Bucureşti, 2010, romanul „Între timpuri", Editura TracusArte; 2011, romanul „Îngerii din Moscopole", Editura TracusArte; 2013, „Îngerii din Moscopole. Exilul" (Editura Tracus Arte), 2014, „Slowmotion" (Editura Tracus Arte), 2015, „Îngerii din Moscopole. Istorii îngemănate" (Editura Tracus Arte).

Catia Maxim s-a documentat riguros în vederea scrierii ciclului „Îngerii din Moscopole", astfel născându-se o prietenie cu comunitatea de armâni, mereu interesați de promovarea și (re)descoperirea tradițiilor și culturii lor. „Istoria Moscopolei a pornit de la o întâmplare reală, relatată la începutul primului volum. Pe măsură ce citeam, devenea și mai palpitant. Apogeul însă l-a constituit vizita la Moscopole, în Albania, din vara lui 2010. Fiecare carte are destinul ei, ca un copil, crescut și educat până când vine timpul să-și ia zborul. Personajele mele nu mă părăsesc și nu mă trădează: doar își consumă esențele în deplină libertate, fără ca eu să am vreun regret", mărturisea într-un interviu Catia Maxim.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, anunță MNLR într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel