EXCLUSIV  Sinucideri la metrou. Ilie Marinescu, psiholog, explicație: Semnal de alarmă la forma lor de revoltă

Psihologul Ilie Marinescu a explicat, pentru DCNews, care sunt motivele care conduc la sinuciderile de la metrou.

Ilie Marinescu a vorbit, vineri, pentru DCNews, despre ce se întâmplă cu cei care aleg să se sinucidă în public, așa cum a încercat astăzi persoana care s-a aruncat în fața metroului în stația Apărătorii Patriei. Renumitul psiholog a explicat de ce acest mod de a-și lua viața a fost ales, în ultimii ani, de mai multe persoane aflate în suferință.  

De la începutul anului, patru persoane s-au aruncat în fața metroului în București, două dintre ele murind. 

"În cazul celor care aleg să se sinucidă aruncându-se în fața metroului, poate fi vorba și de o imitație. Dar cei care aleg această metodă de a-și suprima viața consideră că este forma cea mai rapidă de a nu suferi în urma gestului lor nesăbuit, este o formă rapidă, fără prea multe dureri, fără prea multe complicații, fără prea multe pregătiri în prealabil. Sinuciderea comportă mai multe etape până se ajunge în faza de pilot automat unde indiferent cine ar interveni, nu se mai pune problema de a-l mai scoate din starea asta", a explicat Ilie Marinescu. 

Citește și: Apărătorii Patriei, persoană lovită de metrou. Trafic îngreunat

Situația economică, principalul motiv

Psihologul susține că, în general, cei care se sinucid în public sunt oamenii care au probleme economice. "Este o formă de revoltă prin care doresc să atragă atenția oamenilor din jur, ca o formă de revoltă la starea din societate, să spunem. Sigur că există așa-numitul suicid demonstrativ, în care tu vrei să atragi atenția. În sensul ăsta aleg piețele, aleg aglomerțiile tocmai de a trage un semnal de alarmă la forma lor de revoltă asupra societăți. Ați văzut că unii se urcă pe blocuri și se aruncă, tocmai pentru a atrage cât mai multă lume în jurul deciziei lor. De exemplu, foarte mulți se urcă pe stâlpi, pe clădiri și amenință că se aruncă din cauza creditelor bancare, spun că banca le-a luat casa. În general, vorbim de situația econmică atunci când oamenii aleg spațiile publice pentru a recurge la un astfel de gest", a mai spus Ilie Marinescu. 

Citește și:Referendum istoric în Cuba: Se schimbă Constituția

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel