EXCLUSIV  SINGURII și ADEVĂRAȚII prieteni ai lui Ceaușescu. L-au părăsit pe 21, 22, 23, 24 și 25 decembrie 1989

Nicolae Ceaușescu avea doi prieteni de încredere. Aceștia l-au părăsit, fără voia lor, în zilele de 21, 22, 23, 24 și 25 decembrie 1989.

Marius Marinescu a vorbit pentru DC News despre singurii prieteni ai lui Nicolae Ceaușescu. Este vorba despre Corbu și Șarona care au o poveste cu totul și cu totul specială. Marius Marinescu ne-a relatat care au fost singurele momente când câinii nu i-au fost alături președintelui Nicolae Ceaușescu.

Povestirea lui Marius Marinescu o găsiți aici:

Singurii prieteni ai dictatorului

Ceaușescu nu avea încredere în nimeni în afară de Corbu și Șarona. Aceștia au fost doi labradori care îl însoțeau permanent. În toate imobilele folosite de cuplul Ceaușescu, cei doi îngeri păzitori aveau canapele destinate exclusiv lor.

Vâna cu sânge rece, dar iubea câinii

Personalitatea dictatorului, greu de înțeles: vâna, își iubea mult câinii sau, cine știe, poate doar îi folosea.

Corbu și Șarona, primiți cadou

În 1978, cu ocazia vizitei președintelui în Marea Britanie, Ceaușescu a făcut cadou Reginei Elisabeta a II-a un cal Lipițan de la hergheliile din comuna Dor Mărunt. Conform protocolului, și Regina i-a dăruit dictatorului un câine, pe Corbu. Tot în 1978, la solicitatea președintelui, un colonel de securitate a adus-o pe cățelușa Șarona din Canada.

Iubire sau teamă?

Înainte de fiecare masă, Nicolae Ceaușescu dădea celor doi câini să guste primii din mâncare. Cumva dictatorul se temea să nu fie otrăvit sau făcea acest lucru din dragoste pentru cele două animale? Singurele zile când cei doi câini nu l-au însoțit pe Ceaușescu au fost: 21, 22, 23, 24 și 25 decembrie 1989.

Alături de cuplul Ceaușescu a rămas, în acea perioadă, omul de casă, favoritul Elenei Ceaușescu, generalul Atanasie Stănculescu. În dimineața zilei de 22 decembrie, după controversata sinucidere a generalului Vasile Milea, Nicolae Ceaușescu îl numește pe Atanasie Stănculescu ministru al Apărării Naționale. 

Asasinat

Prima zi de Crăciun a anului 1989 le-a fost fatidică soților Ceaușescu. La asasinarea lor a asistat chiar omul de casă, generalul Atanasie Stănculescu. Nicolae Ceaușescu a avut dreptate: singurul prieten al omului este câinele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel