Sindromul alcoolismului fetal. Copil condamnat încă din timpul sarcinii

Industria alcoolului poate pune femeile însărcinate în pericol, prezentând informații inexacte despre efectul nefast pe care îl poate avea alcoolul consumat în timpul sarcinii, potrivit cotidianului britanic Mirror.

Într-un studiu publicat în Journal of Studies on Alcohol and Drugs, oamenii de știință de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, precum și de la Imperial College London au investigat modul în care organizațiile finanțate de companiile care comercializează alcool prezintă informații despre consumul de alcool în timpul sarcinii.

Echipa a evaluat site-urile a 23 de firme din industria alcoolului, inclusiv Drinkaware în Marea Britanie și DrinkWise în Australia și 19 organizații de sănătate publică, inclusiv alegeri NHS și Biroul guvernamental de prevenire a bolilor și promovarea sănătății.

„Când bei, alcoolul trece din sângele tău prin placentă și către copilul tău. Este recomandat în special să nu bei alcool în primele trei luni de sarcină, deoarece acesta este un moment de creștere și dezvoltare uriașă.””, afirmă organizația de caritate, subliniind că „cea mai sigură abordare este să nu bei deloc”.

NHS afirmă, de asemenea, că femeile care sunt însărcinate sau încearcă să conceapă, li se recomandă să nu bea alcool pentru a păstra riscurile potențiale cât mai reduse pentru un viitorul bebeluș.  Cercetătorii și-au încheiat studiul afirmând că dezinformările prezentate pe site-urile companiilor finanțate de industria alcoolică încurajează femeile pentru a continua să bea în timpul sarcinii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel