Simulare examene de Evaluare Națională - Ministrul Anisie, precizări despre schimbările de anul acesta

Simulările examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat 2020 vor fi susținute de elevii de clasele a VII-a și a XI-a în luna Mai, după elevii din clasele terminale, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.

Simulare examene de Evaluare Națională - Monica Anisie a precizat pentru Edupedu.ro că, la clasa a XI-a, simularea va fi organizată de inspectorate, deci nu va fi cu subiecte unice la nivel național, în timp ce la clasa a VII-a simularea din luna mai va fi națională, dar cu o structură nouă de subiecte și va fi stabilită printr-un ordin de ministru elaborat "probabil după 1 Februarie".

Conform sursei citate, la clasa a VII-a vor fi modele noi, pentru că elevii au învățat după altă programă. ”La clasa a VII-a vom da o simulare în luna Mai, după ce publicăm noi modele de subiecte. Și nu va fi un singur model, ci 3 sau 5 modele. Le lăsăm timp profesorilor o lună-două să lucreze cu elevii aceste modele și după aceea pilotăm acele structuri de subiecte, ca să vedem dacă au fost concepute corect de membrii grupului de lucru de la Centrul Național de Evaluare și Examinare", a declarat Monia Anisie pentru edupedu.ro.

Ministrul a mai precizat că nu se renunță la simulările examenelor de Evaluare Națională, ci doar vor fi decalate la clasa a VII-a, față de cele susținute în martie de copiii aflați la final de gimnaziu, ”pentru că acești elevi au învățat de la clasa I și până acum după o programă școlară nouă, diferită de cea urmată de elevii din clasa a VIII-a.”

Simulare examene de Evaluare Națională - Elementul de noutate

În ceea ce privește modificările pe care le presupune noua structură a subiectelor pentru clasa a VII-a, Anisie a declarat pentru Edupedu.ro că: "Simularea de la clasa a VII-a va fi susținută tot la Limba română, Matematică și Limba maternă, la fel ca la clasa a VIII-a, însă după un nou model de subiecte. Ordinul care va detalia organizarea simulărilor la clasa a VII-a va fi probabil după 1 Februarie, când vor avea gata programa și modelele."

Ministrul a mai precizat că pentru clasa a XI-a simularea va fi tot în luna Mai, dar și că "elementul de noutate este că fiecare inspectorat organizează simularea la clasa a XI-a, în luna mai, cu subiecte concepute de inspectorat, nu cu subiecte unice de la Ministerul Educației", a precizat Anisie, pentru Edupedu.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel