Simulare Evaluare Națională, GAFĂ. Scuze publice pentru eroare

Alexandru Ichim / 12 Martie 2019 / 19:01
Deschidere an școlar
Deschidere an școlar

Centrul Național de Examinare și Evaluare a recunoscut greșeala făcută la Simularea pentru Evaluarea Națională. 

Într-un comunicat de presă dat publicității, Centrul Național de Examinare și Evaluare își cere scuze pentru eroarea făcută.

"Având în vedere faptul că, în structura subiectelor pentru proba scrisă de Limba și literatura română din cadrul simulării Evaluării Naționale, din data de 11 martie 2019, a fost utilizat ca „text la prima vedere" poemul „Stai şi asculţi sub ramuri...", fără a se menționa că opera respectivă este creația literară a lui Heinrich Heine, tradusă în limba română de Șt. O. Iosif, Centrul Național de Examinare și Evaluare (CNEE) își cere scuze public pentru această regretabilă omisiune”, spun reprezentanții instituției. 

Eroarea nu afectează notele elevilor

 

De asemenea, aceștia menționează că această eroare nu va afecta rezultatele și performanțele obținute de elevii care au susținut această probă.

”Subiectul vizează, în conformitate cu programa pentru Evaluarea Națională, receptarea unui text-suport „la prima vedere", iar itemii nici în acest caz, nici la examenul din iunie, nu solicită informații referitoare la autor, încadrarea acestuia sau a textului în vreun curent literar sau orice altă cerință care să facă vreo legătură cu autorul textului sau care să inducă în eroare candidatul.

Mai exact, subiectul în cauză implică strict noțiuni de vocabular, punctuație, gramatică - morfologie, sensul cuvintelor, respectiv apartenența la genul liric (poezie) a textului.", se mai arată în comunicatul de presă al Centrului Național de Examinare și Evaluare.

 

Vezi și: 

Tineri arestați pentru trafic de minori. Obligau fete să se prostitueze

Alertă de radiații. Intervenție de urgență a autorităților